Du restoranai Estijoje pelnė „Michelin“ žvaigždes

Du Talino restoranai – „NOA Chef's Hall“ ir „180° by Matthias Diether“ – pirmieji Estijoje pelnė prestižines „Michelin“ žvaigždes, o Estija pirmoji iš Baltijos valstybių pateko į šį išskirtinį bene geriausių restoranų pasaulyje gidą.
Estija
Estija / 123rf.com nuotr.

Iš viso „Michelin“ gido „Estija“ pirmajame leidime – 31 restoranas, iš jų du gavo po vieną „Michelin“ žvaigždę, penki restoranai pelnė „Bib Gourmand“ apdovanojimą, o dar du – žaliąją „Michelin“ žvaigždę už atsidavimą tradicinei gastronomijai.

Talino kruizinių laivų terminale trečiadienį įvyko pirmoji „Michelin“ išskirtinio dėmesio sulaukusių Estijos restoranų ir jų atstovų apdovanojimo ceremonija. Ekspertai vertino patiekalų sudedamųjų dalių kokybę, skonių pusiausvyrą, vyrėjo kulinarinius įgūdžius ir įvairių kulinarinių technikų naudojimo meistriškumą, taip pat jo asmeninį braižą, atsispindintį valgiaraštyje.

„Bib Gourmand“ apdovanojimas, žymintis „Michelin“ gido atrinktus restoranus dėl puikaus kainos ir kokybės santykio, skirtas „Noa“, „Harg“, „Mantel ja Korsten“ ir „Lore Bistro“ Taline bei „Fellin“ Viljandyje.

Dviem restoranams buvo suteikta „Michelin“ žalioji žvaigždutė už jų tvarumą – „Pohjaka Manor“ Maekuloje ir „Fotografiska“ Taline.

Be to, skirti trys specialūs prizai talentingiausiais ir perspektyviausiais pripažintiems restoranų virtuvių specialistams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis