Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Du šokoladiniai receptai šventėms: dangiškas tortas ir gardžiausias tinginys

Velykų stalas laukia savo deserto - ar jį jau suplanavote? Gaminsite įmantrų tortą ar pasitenkinsite greitesniu, tačiau mažai ką prastesniu skanėstu? Jeigu dar nesuplanavote, siūlome jums abu variantus. Šokoladinis tortas patenkins išrankiausio gurmano skonį, o tiems, kas nemėgsta ilgai plušti virtuvėje, idealiai tiks pats skaniausias tinginys.
Šokoladinis tortas
Šokoladinis tortas / 123RF.com nuotr.

Šokoladinis tortas

123RF.com nuotr./Šokoladinis tortas
123RF.com nuotr./Šokoladinis tortas

Biskvitui reikės:

  • 2 st. cukraus,
  • 1 ir ¾ st. miltų,
  • ¾ st. kakavos miltelių,
  • 1,5 arb. š. kepimo miltelių,
  • 1,5 arb. š. sodos,
  • žiupsnelio druskos,
  • 3 kiaušinių,
  • ¾ st. grietinėlės,
  • ½ st. aliejaus,
  • 1 valg. š. vanilinio cukraus,
  • ¾ st. labai karštos kavos.

Kremui reikės:

  • ¾ st. pieno miltelių,
  • ¼ st. riebios grietinėlės plakimui,
  • 230 g kambario temperatūros sviesto,
  • 1/3 st. kakavos miltelių,
  • ½ arb. š. vanilės ekstrakto,
  • 3,5 st. cukraus pudros.

Gaminimas:

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.

Dvi išardomas kepimo skardas ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais.

Dideliame dubenyje sumaišykite cukrų, miltus, kakavą, sodą, kepimo miltelius ir druską.

Įmuškite kiaušinius, supilkite aliejų, grietinėlę ir vanilės ekstraktą. Išmaišykite.

Supilkite labai karštą kavą. Išmaišykite.

Sukrėskite tešlą į dvi paruoštas skardas ir dėkite kepti 35-40 min. Kepimo laikas priklausys nuo skardų, kurias naudosite, dydžio.

Kol kepa biskvitai, pasigaminkite kremą.

Dubenyje išplakite grietinėlę su pieno milteliais.

Kitame dubenyje su plaktuvu išplakite kambario temperatūros sviestą iki baltumo. Suberkite kakavos miltelius ir plakite toliau. Suberkite stiklinę cukraus pudros ir plakite toliau. Sukrėskite grietinėlę, supilkite vanilės ekstraktą ir išplakite.

Suberkite likusią cukraus pudrą ir iš lėto plakite, kol masė taps vienalytė.

Iškepusius biskvitus pertepkite paruoštu kremu ir aptepkite viršų bei šonus. Papuoškite riešutais, uogomis arba spalvotais saldainiais.

Skanaus!

Gardžiausias pasaulyje tinginys

123RF.com nuotr./Tinginys
123RF.com nuotr./Tinginys

Reikės:

  • 100 g sviesto,
  • 400 g juodojo šokolado,
  • 50 g cukraus,
  • ½ arb. š. cinamono,
  • 200 g kokosinių sausainių,
  • 100 riešutų,
  • saujos kokosų drožlių papuošimui.

Gaminimas:

Ant nedidelės ugnies ištirpinkite sviestą ir juodąjį šokoladą. Suberkite cukrų ir gerai išmaišykite.

Sausainius sutrinkite iki trupinių, riešutus susmulkinkite, sumaišykite, suberkite cinamoną ir supilkite šokolado masę. Gerai išmaišykite. Pailgą kepimo formą išklokite maistine plėvele ir sukrėskite masę. Išlyginkite, viršų uždenkite plėvele ir padėkite nakčiai šaltai.

Išimkite iš plėvelės ir patiekite. Pjaustyti šį tinginių pyragą geriau atšaldytą.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų