Šokoladinis tortas
Biskvitui reikės:
- 2 st. cukraus,
- 1 ir ¾ st. miltų,
- ¾ st. kakavos miltelių,
- 1,5 arb. š. kepimo miltelių,
- 1,5 arb. š. sodos,
- žiupsnelio druskos,
- 3 kiaušinių,
- ¾ st. grietinėlės,
- ½ st. aliejaus,
- 1 valg. š. vanilinio cukraus,
- ¾ st. labai karštos kavos.
Kremui reikės:
- ¾ st. pieno miltelių,
- ¼ st. riebios grietinėlės plakimui,
- 230 g kambario temperatūros sviesto,
- 1/3 st. kakavos miltelių,
- ½ arb. š. vanilės ekstrakto,
- 3,5 st. cukraus pudros.
Gaminimas:
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
Dvi išardomas kepimo skardas ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais.
Dideliame dubenyje sumaišykite cukrų, miltus, kakavą, sodą, kepimo miltelius ir druską.
Įmuškite kiaušinius, supilkite aliejų, grietinėlę ir vanilės ekstraktą. Išmaišykite.
Supilkite labai karštą kavą. Išmaišykite.
Sukrėskite tešlą į dvi paruoštas skardas ir dėkite kepti 35-40 min. Kepimo laikas priklausys nuo skardų, kurias naudosite, dydžio.
Kol kepa biskvitai, pasigaminkite kremą.
Dubenyje išplakite grietinėlę su pieno milteliais.
Kitame dubenyje su plaktuvu išplakite kambario temperatūros sviestą iki baltumo. Suberkite kakavos miltelius ir plakite toliau. Suberkite stiklinę cukraus pudros ir plakite toliau. Sukrėskite grietinėlę, supilkite vanilės ekstraktą ir išplakite.
Suberkite likusią cukraus pudrą ir iš lėto plakite, kol masė taps vienalytė.
Iškepusius biskvitus pertepkite paruoštu kremu ir aptepkite viršų bei šonus. Papuoškite riešutais, uogomis arba spalvotais saldainiais.
Skanaus!
Gardžiausias pasaulyje tinginys
Reikės:
- 100 g sviesto,
- 400 g juodojo šokolado,
- 50 g cukraus,
- ½ arb. š. cinamono,
- 200 g kokosinių sausainių,
- 100 riešutų,
- saujos kokosų drožlių papuošimui.
Gaminimas:
Ant nedidelės ugnies ištirpinkite sviestą ir juodąjį šokoladą. Suberkite cukrų ir gerai išmaišykite.
Sausainius sutrinkite iki trupinių, riešutus susmulkinkite, sumaišykite, suberkite cinamoną ir supilkite šokolado masę. Gerai išmaišykite. Pailgą kepimo formą išklokite maistine plėvele ir sukrėskite masę. Išlyginkite, viršų uždenkite plėvele ir padėkite nakčiai šaltai.
Išimkite iš plėvelės ir patiekite. Pjaustyti šį tinginių pyragą geriau atšaldytą.
Skanaus!