Makaronai su gorgonzolos padažu
Ingredientai:
- 250 g makaronų (šefas naudojo paruoštus su žirneliais ir cukinija);
- pundelis smidrų;
- 1 šalotinis svogūnas;
- 200 g rūkytos šoninės;
- šakelė vyšninių pomidoriukų;
- sauja špinatų;
- 150 g gorgonzolos sūrio;
- 70 ml grietinėlės;
- parmezano sūrio.
Gaminimas:
1. Patiekalą reikia pradėti nuo makaronų virimo. Juos supilti į verdantį pasūdytą vandenį ir virti pagal instrukcijas ant pakuotės. Išvirus nukošti ir perpilti šaltu vandeniu.
2. Smidrus perpjauti pusiau ir trumpai apvirti (apie 1 min.), kad suminkštėtų. Apvirusius smidrus supilti į šaltą vandenį.
3. Šalotinius svogūnus supjaustyti juostelėmis išilgai. Rūkytą šoninę pasmulkinti kubeliais. Ją sudėti į su alyvuogių aliejumi įkaitintą keptuvę ir apkepinti. Tuomet suberti svogūnus. Jiems apskrudus, sudėti pusiau perpjautus pomidorus. Po 2 min. dėti bazilikus, smidrus ir šiek tiek apkepus – gorgonzolos sūrį. Jam ištirpus, supilti grietinėlę. Jei padažas per tirštas, įpilti šiek tiek vandens.
4. Į indelį dėti makaronus, ant jų pilti padažą ir užberti parmezano sūrio.
„Tiramisu“ su „Limoncello“ likerio želė
Ingredientai:
- Sausainių „Damų piršteliai“;
- 200 ml kavos;
- jau paruoštos „Limoncello“ želė (ingredientai ir gaminimas – žemiau);
- maskarponės kremo (ingredientai ir gaminimas – žemiau);
- juodojo šokolado.
maskarponės kremui:
- 5 kiaušinių tryniai;
- 160 g cukraus;
- 500 g maskarponės sūrio;
- 5 kiaušinių baltymai;
- 60 g vandens;
- 6 (12 g) želatinos lakštai.
„Limoncello“ želė:
- 320 g citrinų tyrės;
- 6 g vaisių pektino;
- 80 g cukraus;
- 100 g „Limoncello“ likerio;
- 10 (20 g) želatinos lakštų.
Gaminimas:
1. Gaminant „Limoncello“ želė pradžioje užvirti citrinų tyrę su cukrumi. Nukėlus nuo kaitros supilti „Limoncello“ likerį, sudėti išbrinkintą želatiną ir maišyti, kol želatina gerai pasiskirstys. Skystį supilti į plokščią indą (kad greičiaus sustingtų) ir palikti šaldytuve, kol sustings.
2. Kremui išplakti trynius su cukrumi. Plakant sudėti maskarponės sūrį ir gerai išpurenti.
3. Baltymus išplakti iki standžių putų. Abi mases atsargiai sujungti, kad neprarastų purumo.
4. Paruošti 200 ml plikytos ar tirpios kavos, į ją galima įtarkuoti šiek tiek citrinos žievelės.
5. Desertą pradėti formuoti nuo maskarponės kremo, ant jo sudėlioti damų pirštelius, kad pilnai padengtų paviršių, ir juos gausiai apšlakstyti kava. Paberti šiek tiek kapoto juodojo šokolado. Dėti sluoksnį maskarponės kremo ir ant jo „Limoncello“ želė (galima pjaustyti, dėti su šaukštu, pasmulkinti su šluotele). Užberti juodojo šokolado, dar šiek tiek kremo ir jau galima ragauti.