Ingredientai (8-10 gabalėlių):
(gaminimo laikas - 1,5 val.)
- 30 g sviesto;
- 2 šaukštai medaus;
- 3 šaukštai cukraus;
- 3 šaukštai grietinėlės;
- 3 nedideli obuoliai;
- 110 g maltų migdolų;
- 1 1/2 šaukštelio kepimo miltelių;
- 1/2 šaukštelio maistinės sodos;
- 1 šaukštelis cinamono;
- 200 g miltų;
- 4 kiaušiniai;
- 5 šaukštai cukraus;
- 250 ml alyvuogių aliejaus.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C laipsnių temperatūros. 18-20 cm skersmens kepimo formos atsegamais kraštais dugną patepkite riebalais ir įtieskite kepimo popieriaus.
2. Sviestą drauge su medumi, cukrumi ir grietinėle kaitinkite ant lėtos ugnies, kol cukrus ištirps. Sudėkite nuluptus ir perpus perpjautus obuolius nupjautosiomis dalimis į viršų. Patroškinkite 4 min., apverskite ir patroškinkie dar 4 min.
3. Obuolius nupjautosiomis pusėmis į apačią sudėkite į formą, supilkite karamelę. Formą statykite į šaldytuvą.
4. Miltus, migdolus, cinamoną, kepimo miltelius, sodą sumaišykite atskirame dubenyje.
5. Kiaušinius su cukrumi plakite kelias minutes, kol padvigubės. Pamažu drauge su aliejumi įmaišykite miltų mišinį.
6. Į formą ant obuolių sukrėskite tešlą. Kepkite pyragą apie 1 val. Iškepusį ištraukite iš orkaitės ir palikite 10 min. Tada išverskite į lėkštę. Gali būti, kad ant pyrago viršaus iškils kalnelis, todėl jį, prieš išversdami pyragą, nupjaukite.
Valgau ir gaminu viską. Nesu pamišusi veganė, žirnio dydžio porcijų valgytoja, tobulai subalansuotos mitybos šalininkė. Tikiu, kad maistas yra meilė, ir tik saiko jausmo nepažįstantieji ima kurti naujas maisto religijas. Šiame draudimų pasaulyje aš ištikima sau, miltams, cukrui, sviestui, vynui, didkepsniui, bulvių košei, pelėsiniam sūriui, makaronams, daržovėms (bet nebūtinai penkioms per dieną), lęšių troškiniui ir rytais kruasanų pritrupintai lovai – maisto šventei, nes maistas yra ir gyvenimas.
Instagram: @duonos.ir.zaidimu
Tinklaraštis: www.duonosirzaidimu.lt