„Duonos ir žaidimų“ receptas: baklažanų apkepas „parmigiana“

Neslėpsiu – tai mano vienas mėgstamiausių itališkų vegetariškų patiekalų. Baklažanai ta daržovė, su kuria mielai eksperimentuoju. Tiesą pasakius, dar neteko ragauti jų neskaniai paruoštų! Mano galva, baklažanus sugadinti galima tik juos permirkius aliejuje, todėl patariu juos kepti ne keptuvėje, o orkaitėje – šitaip aliejaus kiekį bus galima lengviau reguliuoti.
Tinklaraštininkė Jurgita ir jos keptas apkepas
Tinklaraštininkė Jurgita ir jos keptas apkepas / Tinklaraštininkės, asmeninio albumo nuotr.

Ingredientai (4-6 porcijoms):
(gaminimo laikas - 1 val. 20 min.)

baklažanams:

  • 2 didesni baklažanai;
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • alyvuogių aliejaus.

pomidorų padažui:

  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus;
  • 1 didelis svogūnas;
  • 3 česnako skiltelės;
  • 2×400 g skardinės konservuotų pomidorų;
  • po 1 šaukštą džiovintų bazilikų ir džiovintų raudonėlių;
  • ½ šaukštelio maltų aitriųjų paprikų;
  • 1 šaukštelis druskos;
  • dosnus žiupsnis maltų juodųjų pipirų;
  • ½ šaukštelio cukraus.

papildomai:

  • 2 mocarelos sūrio rutuliukai,
  • 80 g puskiečio sūrio.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 220°C laipsnių temperatūros.

2. Baklažanus supjaustykite plonomis riekelėmis. Sudėkite į kepimo skardą, užtiestą kepimo popieriumi. Apibarstykite druska ir palikite 15 min. įsisūrėti. Praėjus laikui, riekeles iš abiejų pusių patepkite alyvuogių aliejumi, pabarstykite pipirais. Kepkite orkaitėje 30 min., praėjus 15 min., apverskite. Iškepusius perkelkite į lėkštę, orkaitės kaitrą sumažinkite iki 180°C laipsnių.

3. Padažui visus ingredientus sutrinkite rankiniu maisto smulkintuvu.

4. Kepimo indo dugne paskirstykite kelis šaukštus padažo ir vieną šalia kitos ratu rikiuokite baklažanų riekeles. Baigę vieną sluoksnį, užpilkite dar padažo, apibarstykite dalimi plėšytos mocarelos ir tarkuoto sūrio. Kartokite, kol nebeliks baklažanų – pasilikite šiek tiek padažo ir sūrio apkepo viršui.

5. Pašaukite į orkaitę 30 minučių. Jei sūris imtų rusti pernelyg sparčiai, kepimo indo viršų pridenkite gabalėliu folijos.

6. Patiekite karštą su šviežia čiabata.

Tinklaraštininkės nuotr. /Baklažanų apkepas „parmigiana“
Tinklaraštininkės nuotr. /Baklažanų apkepas „parmigiana“

Valgau ir gaminu viską. Nesu pamišusi veganė, žirnio dydžio porcijų valgytoja, tobulai subalansuotos mitybos šalininkė. Tikiu, kad maistas yra meilė, ir tik saiko jausmo nepažįstantieji ima kurti naujas maisto religijas. Šiame draudimų pasaulyje aš ištikima sau, miltams, cukrui, sviestui, vynui, didkepsniui, bulvių košei, pelėsiniam sūriui, makaronams, daržovėms (bet nebūtinai penkioms per dieną), lęšių troškiniui ir rytais kruasanų pritrupintai lovai – maisto šventei, nes maistas yra ir gyvenimas.

Instagram: @duonos.ir.zaidimu

Tinklaraštis: www.duonosirzaidimu.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis