Ingredientai (8 porcijoms):
(gaminimas užtruks apie 1 val.)
įdarui:
- 2 vidutinės morkos;
- 1/2 raudonos saldžiosios paprikos;
- 1 nedidelė cukinija;
- 1 svogūnas;
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 arbat. šaukšt. džiovintų raudonėlių;
- 100 g šviežių špinatų;
- 360 g pusriebės varškės;
- 1 kiaušinis;
- 2 mocarelos rutuliukai;
- kietojo ar puskiečio sūrio (arba tokio, kokį mėgstat);
- 9 lazanijos lakštai;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų.
padažas:
- 400 g konservuotų smulkintų pomidorų;
- 2 česnako skiltelės;
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- saujelė bazilikų lapelių;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- 1 arbat. šaukšt. cukraus;
- 1/2 arbat. šaukšt. maltų aitriųjų paprikų.
Gaminimas:
1. Morkas, papriką ir cukiniją supjaustykite kubeliais, svogūną susmulkinkite. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pamaišydami kepkite daržoves 10-12 min., kol suminkštės. Pagardinkite raudonėliais, druska. Sudėkite špinatus, įmaišykite ir patroškinkite, kol sukris. Nukelkite nuo ugnies. Sutrinkite rankiniu maisto smulkintuvu – ne iki tyrės, kad liktų daržovių gabalėlių.
2. Varškę sumaišykite su daržovėmis ir kiaušiniu. Jei reikia, pagardinkite druska ir pipirais.
3. Padažui visus ingredientus sutrinkite rankiniu maisto smulkinuvu.
4. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C laipsnių temperatūros.
5. Kepimo formos dugną patepkite pomidorų padažu. Sudėkite 3 lazanijos lakštus. Sukrėskite ir išlyginkite pusę varškės ir daržovių įdaro. Užpilkite ir išlyginkite pusę pomidorų padažo. Pabarstykite tarkuotu sūriu ir plėšyta mocarela.
6. Dėkite dar 3 lakštus, likusią varškę su daržovėmis. Užbarstykite sūriu ir mocarela.
7. Sudėkite likusius lakštus, supilkite visą pomidorų padažą, užbarstykite likusiu sūriu.
8. Formą apsukite folija ir kepkite 20 min. Foliją nuimkite, kepkite dar 12-15 min., kol viršus parus.
Valgau ir gaminu viską. Nesu pamišusi veganė, žirnio dydžio porcijų valgytoja, tobulai subalansuotos mitybos šalininkė. Tikiu, kad maistas yra meilė, ir tik saiko jausmo nepažįstantieji ima kurti naujas maisto religijas. Šiame draudimų pasaulyje aš ištikima sau, miltams, cukrui, sviestui, vynui, didkepsniui, bulvių košei, pelėsiniam sūriui, makaronams, daržovėms (bet nebūtinai penkioms per dieną), lęšių troškiniui ir rytais kruasanų pritrupintai lovai – maisto šventei, nes maistas yra ir gyvenimas.
Instagram: @duonos.ir.zaidimu
Tinklaraštis: www.duonosirzaidimu.lt