Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Duonos ir žaidimų“ receptas: indiška vištiena „biryani“

Indiška virtuvė spalvinga ir gausi skonių. Nors gali atrodyti, kad jos patiekalų namuose pasigaminti sudėtinga, iš tikrųjų taip nėra. Vištiena „biryani“ – vienas klasikinių indiškų ryžių ir mėsos patiekalų. Sultingos vištienos šlaunelės, garuose virti birūs aromatingi ryžiai, dosnus šaukštas jogurto patiekiant – derinys subalansuotas ir mūsų žiemai.
Tinklaraštininkė Jurgita ir jos gamintas patiekalas
Tinklaraštininkė Jurgita ir jos gamintas patiekalas / Tinklaraštininkės, asmeninio albumo nuotr.

Ingredientai (4–6 porcijos):
(gaminimo laikas 40 min. ir laikas marinuoti mėsą pernakt)

marinuotai vištienai:

  • 2 cm dydžio imbiero gabalėlis;
  • 3 česnako skiltelės;
  • 6 vištų šlaunelės be odos;
  • 125 ml tiršto natūralaus jogurto;
  • 2 šaukštai pomidorų pastos;
  • 2 šaukštai aliejaus (ir 2 šaukštai aliejaus kepti);
  • 2 šaukšteliai maltos aitriosios paprikos;
  • 1 šaukštelis maltos ciberžolės;
  • 1 šaukštelis garam masala prieskonių;
  • 1 ½ šaukštelio druskos.

ryžiams:

  • 320 g basmati ryžių;
  • 1 lauro lapas;
  • žiupsnis maltų gvazdikėlių;
  • 3 kardamono ankštys;
  • po 3 šaukštus smulkintų šviežių mėtų ir kalendrų;
  • 2 šaukštai tirpinto sviesto;
  • 1 šaukštelis maltos ciberžolės;
  • tiršto jogurto, kalendrų patiekti.

Gaminimas:

1. Nulupkite ir sutarkuokite imbierą ir česnakus. Dubenyje sumaišykite visus marinato ingredientus, sudėkite šlauneles. Išmaišykite. Dubenį uždenkite ir palikite šaldytuve marinuotis pernakt.

2. Kitą dieną užvirkite didelį kiekį vandens, pasūdykite. Suberkite ryžius, laurą, gvazdikėlius, kardamoną ir virkite 5 min. Perkoškite, prieskonius palikite.

3. Storadugnėje, geriausia ketaus, keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, sudėkite šlauneles. Kepkite po 4 min. iš abiejų pusių.

4. Ant vištienos suberkite mėtas ir kalendras, sukrėskite ryžius. Užpilkite tirpintu sviestu su įmaišyta ciberžole.

6. Uždenkite dangčiu ir ant lėtos ugnies virkite 20 min. Pagamintą patiekalą palikite pastovėti 5 min., išmaišykite ir patiekite su jogurtu ir kalendromis.

Tinklaraštininkės nuotr. /Indiška vištiena „biryani“
Tinklaraštininkės nuotr. /Indiška vištiena „biryani“

Valgau ir gaminu viską. Nesu pamišusi veganė, žirnio dydžio porcijų valgytoja, tobulai subalansuotos mitybos šalininkė. Tikiu, kad maistas yra meilė, ir tik saiko jausmo nepažįstantieji ima kurti naujas maisto religijas. Šiame draudimų pasaulyje aš ištikima sau, miltams, cukrui, sviestui, vynui, didkepsniui, bulvių košei, pelėsiniam sūriui, makaronams, daržovėms (bet nebūtinai penkioms per dieną), lęšių troškiniui ir rytais kruasanų pritrupintai lovai – maisto šventei, nes maistas yra ir gyvenimas.

Instagram: @duonos.ir.zaidimu

Tinklaraštis: www.duonosirzaidimu.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos