Ingredientai (4 porcijoms):
(gaminimo laikas 40 min.)
- 2 šaukštai aliejaus;
- 10 g sviesto;
- 1 poras;
- 3 salierų stiebai;
- 4 nedidelės bulvės;
- 2 šaukštai pomidorų pastos;
- 1,5 litro sultinio;
- 200 g pasirinktos baltos žuvies filė (menkių, vilkešerių ar pan.);
- 200 g riebios grietinėlės;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- svogūnų laiškų (patiekti).
Gaminimas:
1. Prikaistuvyje įkaitinkite aliejų, ištirpinkite sviestą. Sudėkite plonais griežinėliais pjaustytus porą ir salierus. Retsykiais pamaišydami kepkite 5 min., kol suminkštės.
2. Sukrėskite pomidorų pastą, patroškinkite dar kelias minutes.
3. Supilkite sultinį, sudėkite kubeliais pjaustytas bulves. Virkite, kol bulvės suminkštės. Pagardinkite pipirais.
4. Baigdami virti, sudėkite gabalėliais supjaustytą žuvį ir pavirkite dar 5 min.
5. Nukaiskite, supilkite 150 ml grietinėlės. Likusią suplakite su žiupsneliu druskos.
6. Sriubą patiekite karštą įkrėtę plaktos grietinėlės, pabarstykite smulkintais svogūnų laiškais.
Valgau ir gaminu viską. Nesu pamišusi veganė, žirnio dydžio porcijų valgytoja, tobulai subalansuotos mitybos šalininkė. Tikiu, kad maistas yra meilė, ir tik saiko jausmo nepažįstantieji ima kurti naujas maisto religijas. Šiame draudimų pasaulyje aš ištikima sau, miltams, cukrui, sviestui, vynui, didkepsniui, bulvių košei, pelėsiniam sūriui, makaronams, daržovėms (bet nebūtinai penkioms per dieną), lęšių troškiniui ir rytais kruasanų pritrupintai lovai – maisto šventei, nes maistas yra ir gyvenimas.