Ingredientai (4–6 porcijoms):
(gaminimo laikas - 1 val. 10 min.)
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
- 200 g apvirtų mėgstamų grybų (arba pievagrybių);
- 3 česnako skiltelės;
- 180 g lazanijos lakštų;
- 450 g rikotos sūrio;
- 120 g šviežio ožkų sūrio;
- 25 g šviežių petražolių;
- druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį;
- 250 g mocarelos sūrio;
- keli šaukštai kietojo sūrio.
pomidorų padažui:
- 300 g konservuotų smulkintų pomidorų;
- 2 česnako skiltelės;
- saujelė bazilikų lapelių;
- 1 šaukštelis maltų aitriųjų paprikų;
- druskos pagal skonį.
baltajam padažui:
- 20 g sviesto;
- 1 šaukštas miltų;
- 200–250 ml pieno;
- po žiupsnį malto muskato, druskos ir maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C laipsnių temperatūros.
2. Keptuvėje įkaitintame aliejuje 5 min. pakepinkite smulkintus grybus. Sudėkite išspaustas česnako skilteles, kepkite dar 2 min. Ugnį išjunkite.
3. Dideliame puode užvirkite vandens, gausiai pasūdykite. Sudėkite lazanijos lakštus, virkite 6 min. Perliekite šaltu vandeniu, pašlakstykite trupučiu aliejaus ir sudėkite ant kepimo popieriaus lapų.
4. Dubenyje sumaišykite rikotą, ožkų sūrį, smulkintas petražoles ir grybus, pasūdykite, įberkite pipirų. Pomidorų padažui visus ingredientus sutrinkite rankiniu smulkintuvu.
5. Baltajam padažui sviestą ištirpinkite prikaistuvyje. Suberkite miltus ir maišydami šluotele pakepinkite kelias minutes. Supilkite 200 ml pieno ir virkite nuolat maišydami, kol padažas ims tirštėti. Pagardinkite prieskoniais. Jei norite skystesnio padažo, pieno įpilkite daugiau.
6. Į maždaug 24 x 14 cm dydžio kepimo indą aukštesniais kraštais supilkite tris ketvirtadalius pomidorų padažo ir visą baltąjį padažą.
7. Lazanijos lakštus aptepkite sūrio ir grybų įdaru, uždėkite po kelias riekeles plonai pjaustytos mocarelos. Susukite. Suktinukus sudėkite į kepimo indą. Apšlakstykite likusiu pomidorų padažu, pabarstykite kietuoju sūriu.
8. Kepimo formą pridenkite folija, kepkite 35–40 min. Baigdami kepti, foliją nuimkite. Lazaniją patiekite karštą.
Valgau ir gaminu viską. Nesu pamišusi veganė, žirnio dydžio porcijų valgytoja, tobulai subalansuotos mitybos šalininkė. Tikiu, kad maistas yra meilė, ir tik saiko jausmo nepažįstantieji ima kurti naujas maisto religijas. Šiame draudimų pasaulyje aš ištikima sau, miltams, cukrui, sviestui, vynui, didkepsniui, bulvių košei, pelėsiniam sūriui, makaronams, daržovėms (bet nebūtinai penkioms per dieną), lęšių troškiniui ir rytais kruasanų pritrupintai lovai – maisto šventei, nes maistas yra ir gyvenimas.
Instagram: @duonos.ir.zaidimu
Tinklaraštis: www.duonosirzaidimu.lt