Ingredientai (10 gabalėlių):
(gaminimo laikas – 1 val. 20 min.)
tešlos krepšeliui:
- 120 g miltų;
- 1 šaukštas cukraus;
- 60 g šalto sviesto;
- 1 kiaušinis;
- 2 šaukštai šalto vandens.
įdarui:
- 180 g maltų migdolų;
- 100 g cukraus;
- 110 g minkšto sviesto;
- 2 kiaušiniai;
- 200 g šaldytų mėlynių arba šviežių šilauogių.
Gaminimas:
1. Miltus sumaišykite su cukrumi. Sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą ir pirštais įtrinkite į miltus, kad gautumėte trupinius.
2. Kiaušinį šakute suplakite su vandeniu ir supilkite į miltus. Suminkykite tešlą.
3. Iškočiokite, įtieskite į 23 cm skersmens pyrago kepimo formą neaukštais kraštais ir prispauskit prie dugno ir kraštelių. Tešlos perteklių palikite. Statykite į šaldytuvą, kol paruošite įdarą.
4. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C laipsnių temperatūros.
5. Dubenyje išsukite sviestą su cukrumi, suberkite migdolus, įmuškite kiaušinius ir išsukite iki vientisos masės.
6. Į kepimo formą su tešla įtieskite kepimo popieriaus, iki viršaus priberkite džiovintų pupelių arba ryžių (tai svarbus žingsnis, kad tešla nepakiltų). Kepkite 10 min. Popierių su pupelėmis/ryžiais nuimkite ir kepkite dar 6-7 min., kol šiek tiek parus. Nupjaukite tešlos perteklių.
7. Sukrėskite įdarą, išlyginkite paviršių. Išdėliokite uogas, lengvai įspauskite į tešlą.
8. Kepkite apie 30-35 min., kol paviršius sutvirtės ir parus. Palikite formoje šiek tiek atvėsti.
Valgau ir gaminu viską. Nesu pamišusi veganė, žirnio dydžio porcijų valgytoja, tobulai subalansuotos mitybos šalininkė. Tikiu, kad maistas yra meilė, ir tik saiko jausmo nepažįstantieji ima kurti naujas maisto religijas. Šiame draudimų pasaulyje aš ištikima sau, miltams, cukrui, sviestui, vynui, didkepsniui, bulvių košei, pelėsiniam sūriui, makaronams, daržovėms (bet nebūtinai penkioms per dieną), lęšių troškiniui ir rytais kruasanų pritrupintai lovai – maisto šventei, nes maistas yra ir gyvenimas.
Instagram: @duonos.ir.zaidimu
Tinklaraštis: www.duonosirzaidimu.lt