„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

„Duonos ir žaidimų“ receptas: migdolinis pyragas su uogomis

Italai migdolinį įdarą pyragams vadina „frangipane“ – jis labai dera su uogomis, tiek šviežiomis, tiek ir šaldytomis. Šis pyragas gardžiausias su mėlynėmis arba šilauogėmis, tačiau galite pamėginti ir su avietėmis arba serbentais.
Tinklaraštininkė Jurgita ir jos keptas pyragas
Tinklaraštininkė Jurgita ir jos keptas pyragas / Tinklaraštininkės, asmeninio albumo nuotr.

Ingredientai (10 gabalėlių):
(gaminimo laikas – 1 val. 20 min.)

tešlos krepšeliui:

  • 120 g miltų;
  • 1 šaukštas cukraus;
  • 60 g šalto sviesto;
  • 1 kiaušinis;
  • 2 šaukštai šalto vandens.

įdarui:

  • 180 g maltų migdolų;
  • 100 g cukraus;
  • 110 g minkšto sviesto;
  • 2 kiaušiniai;
  • 200 g šaldytų mėlynių arba šviežių šilauogių.

Gaminimas:

1. Miltus sumaišykite su cukrumi. Sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą ir pirštais įtrinkite į miltus, kad gautumėte trupinius.

2. Kiaušinį šakute suplakite su vandeniu ir supilkite į miltus. Suminkykite tešlą.

3. Iškočiokite, įtieskite į 23 cm skersmens pyrago kepimo formą neaukštais kraštais ir prispauskit prie dugno ir kraštelių. Tešlos perteklių palikite. Statykite į šaldytuvą, kol paruošite įdarą.

4. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C laipsnių temperatūros.

5. Dubenyje išsukite sviestą su cukrumi, suberkite migdolus, įmuškite kiaušinius ir išsukite iki vientisos masės.

6. Į kepimo formą su tešla įtieskite kepimo popieriaus, iki viršaus priberkite džiovintų pupelių arba ryžių (tai svarbus žingsnis, kad tešla nepakiltų). Kepkite 10 min. Popierių su pupelėmis/ryžiais nuimkite ir kepkite dar 6-7 min., kol šiek tiek parus. Nupjaukite tešlos perteklių.

7. Sukrėskite įdarą, išlyginkite paviršių. Išdėliokite uogas, lengvai įspauskite į tešlą.

8. Kepkite apie 30-35 min., kol paviršius sutvirtės ir parus. Palikite formoje šiek tiek atvėsti.

Tinklaraštininkės nuotr. /Migdolinis pyragas su uogomis
Tinklaraštininkės nuotr. /Migdolinis pyragas su uogomis

Valgau ir gaminu viską. Nesu pamišusi veganė, žirnio dydžio porcijų valgytoja, tobulai subalansuotos mitybos šalininkė. Tikiu, kad maistas yra meilė, ir tik saiko jausmo nepažįstantieji ima kurti naujas maisto religijas. Šiame draudimų pasaulyje aš ištikima sau, miltams, cukrui, sviestui, vynui, didkepsniui, bulvių košei, pelėsiniam sūriui, makaronams, daržovėms (bet nebūtinai penkioms per dieną), lęšių troškiniui ir rytais kruasanų pritrupintai lovai – maisto šventei, nes maistas yra ir gyvenimas.

Instagram: @duonos.ir.zaidimu

Tinklaraštis: www.duonosirzaidimu.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs