Ingredientai (apie 30 spurgų):
(gaminimo laikas – 30 min.)
- 250 g rikotos sūrio;
- 2 šaukštai cukraus;
- 2 kiaušiniai;
- žiupsnis vanilinio cukraus;
- 10 šaukštų miltų;
- 3/4 šaukštelio kepimo miltelių;
- aliejaus (virti).
Gaminimas:
1. Rikotą išsukite su cukrumi, kiaušiniais ir vanile.
2. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Suberkite juos į rikotą ir užmaišykite tešlą. Ji turėtų būti tirštoka, jei atrodys per skysta, įberkite dar miltų. Tinkama konsistencija tokia, kai šaukštu pakabinę tešlos galite iš jos drėgnomis rankomis suvolioti spurgą. Per skysta tiesiog velsis tarp delnų.
3. Įkaitinkite aliejų. Ugnį sumažinkite iki vidutinės. Šis etapas svarbus – per didelis karštis spurgą tik apkeps, vidus liks žalias.
4. Drėgnu šaukšteliu kabinkite tešlos ir drėgnomis rankomis padarykite rutuliuką. Dėkite į aliejų. Geriausia, kai spurgų puode ne per daug, kad pačios galėtų vartytis. Kai parus, traukite ant popierinių rankšluosčių nudžiūti ir barstykite cukraus pudra.
Valgau ir gaminu viską. Nesu pamišusi veganė, žirnio dydžio porcijų valgytoja, tobulai subalansuotos mitybos šalininkė. Tikiu, kad maistas yra meilė, ir tik saiko jausmo nepažįstantieji ima kurti naujas maisto religijas. Šiame draudimų pasaulyje aš ištikima sau, miltams, cukrui, sviestui, vynui, didkepsniui, bulvių košei, pelėsiniam sūriui, makaronams, daržovėms (bet nebūtinai penkioms per dieną), lęšių troškiniui ir rytais kruasanų pritrupintai lovai – maisto šventei, nes maistas yra ir gyvenimas.
Instagram: @duonos.ir.zaidimu
Tinklaraštis: www.duonosirzaidimu.lt