Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Duonos ir žaidimų“ receptas: rikotos spurgos

Desertus stengiuosi palikti savaitgaliui. Lėtesniems pasisėdėjimams, kai susikėlęs kojas ant sofos gali ilgiau gerti kavą, žiūrėti filmą ar tiesiog nieko neveikti. Rikotos spurgos – tokių „niekadienių“ mūsų namuose klasika. Rikota už varškę švelnesnė, be gumuliukų, todėl ir spurgos glotnios, maži malonumo kąsneliai.
Tinklaraštininkė Jurgita ir jos virtos spurgos
Tinklaraštininkė Jurgita ir jos virtos spurgos / Tinklaraštininkės, asmeninio albumo nuotr.

Ingredientai (apie 30 spurgų):
(gaminimo laikas – 30 min.)

  • 250 g rikotos sūrio;
  • 2 šaukštai cukraus;
  • 2 kiaušiniai;
  • žiupsnis vanilinio cukraus;
  • 10 šaukštų miltų;
  • 3/4 šaukštelio kepimo miltelių;
  • aliejaus (virti).

Gaminimas:

1. Rikotą išsukite su cukrumi, kiaušiniais ir vanile.

2. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Suberkite juos į rikotą ir užmaišykite tešlą. Ji turėtų būti tirštoka, jei atrodys per skysta, įberkite dar miltų. Tinkama konsistencija tokia, kai šaukštu pakabinę tešlos galite iš jos drėgnomis rankomis suvolioti spurgą. Per skysta tiesiog velsis tarp delnų.

3. Įkaitinkite aliejų. Ugnį sumažinkite iki vidutinės. Šis etapas svarbus – per didelis karštis spurgą tik apkeps, vidus liks žalias.

4. Drėgnu šaukšteliu kabinkite tešlos ir drėgnomis rankomis padarykite rutuliuką. Dėkite į aliejų. Geriausia, kai spurgų puode ne per daug, kad pačios galėtų vartytis. Kai parus, traukite ant popierinių rankšluosčių nudžiūti ir barstykite cukraus pudra.

Tinklaraštininkės nuotr./Rikotos spurgos
Tinklaraštininkės nuotr./Rikotos spurgos

Valgau ir gaminu viską. Nesu pamišusi veganė, žirnio dydžio porcijų valgytoja, tobulai subalansuotos mitybos šalininkė. Tikiu, kad maistas yra meilė, ir tik saiko jausmo nepažįstantieji ima kurti naujas maisto religijas. Šiame draudimų pasaulyje aš ištikima sau, miltams, cukrui, sviestui, vynui, didkepsniui, bulvių košei, pelėsiniam sūriui, makaronams, daržovėms (bet nebūtinai penkioms per dieną), lęšių troškiniui ir rytais kruasanų pritrupintai lovai – maisto šventei, nes maistas yra ir gyvenimas.

Instagram: @duonos.ir.zaidimu

Tinklaraštis: www.duonosirzaidimu.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais