„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

„Duonos ir žaidimų“ receptas: rizotas su moliūgais, tiksiantis ir Velykų stalui

Kreminės konsistencijos rizotas su moliūgais papuoštų ir velykinių pietų stalą – jis ryškios spalvos, nesudėtingai pagaminamas, bet gardus ir efektingas. Jei norite, galite patiekti su keptais putpelių kiaušiniais.
Tinklaraštininkė Jurgita ir jos ruoštas rizotas
Tinklaraštininkė Jurgita ir jos ruoštas rizotas / Tinklaraštininkės, asmeninio albumo nuotr.

Ingredientai (2 porcijoms):
(gaminimo laikas - 40 min.)

  • 500 ml vištienos sultinio;
  • 125 ml kepto moliūgo tyrės*;
  • 20 g sviesto;
  • 1 svogūnas;
  • 1 šaukštelis druskos;
  • 1 šaukštelis smulkintų rozmarinų;
  • ¾ šaukštelio džiovintų šalavijų;
  • 250 ml „Arborio“ rūšies ryžių;
  • 50 ml pusiau sauso baltojo vyno;
  • 50 g kietojo sūrio;
  • ¼ šaukštelio malto muskato;
  • 1 šaukštas smulkintų petražolių;
  • žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Į prikaistuvį supilkite sultinį, sukrėskite moliūgų tyrę. Pašildykite, uždenkite.

2. Puode storu dugnu ištirpinkite sviestą. Sudėkite smulkintą svogūną, suberkite druską. Kepkite pamaišydami 2-3 min.

3. Suberkite rozmarinus, šalavijus, ryžius ir pakepinkite 1 min.

4. Supilkite vyną ir pakaitinkite maišydami, kad jis nugaruotų. Pilkite po samtį sultinio su moliūgais nuolat maišydami, kol ryžiai sugers sultinį. Kartokite, kol sunaudosite sultinį ir ryžiai išvirs – jie neturi suvirti, likti „al dente“. Tokiai jų konsistencijai pasiekti prireiks apie 20 min.

5. Įmaišykite tarkuotą sūrį, gabalėlį sviesto, muskatą, petražoles, pagardinkite pipirais.

*Moliūgų tyrės pasigaminsite taip: nulupkite ir supjaustykite gabalėlį moliūgo. Sudėkite į kepimo formą, pabarstykite druska, pašlakstykite aliejumi, uždenkite folija ir iki 220 laipsnių įkaintoje orkaitėje kepkite apie 30 min., kol suminkštės. Sutrinkite maisto smulkintuvu.

Tinklaraštininkės nuotr. /Rizotas su moliūgais
Tinklaraštininkės nuotr. /Rizotas su moliūgais

Valgau ir gaminu viską. Nesu pamišusi veganė, žirnio dydžio porcijų valgytoja, tobulai subalansuotos mitybos šalininkė. Tikiu, kad maistas yra meilė, ir tik saiko jausmo nepažįstantieji ima kurti naujas maisto religijas. Šiame draudimų pasaulyje aš ištikima sau, miltams, cukrui, sviestui, vynui, didkepsniui, bulvių košei, pelėsiniam sūriui, makaronams, daržovėms (bet nebūtinai penkioms per dieną), lęšių troškiniui ir rytais kruasanų pritrupintai lovai – maisto šventei, nes maistas yra ir gyvenimas.

Instagram: @duonos.ir.zaidimu

Tinklaraštis: www.duonosirzaidimu.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“