Ingredientai (2 porcijoms):
(gaminimo laikas - 40 min.)
- 500 ml vištienos sultinio;
- 125 ml kepto moliūgo tyrės*;
- 20 g sviesto;
- 1 svogūnas;
- 1 šaukštelis druskos;
- 1 šaukštelis smulkintų rozmarinų;
- ¾ šaukštelio džiovintų šalavijų;
- 250 ml „Arborio“ rūšies ryžių;
- 50 ml pusiau sauso baltojo vyno;
- 50 g kietojo sūrio;
- ¼ šaukštelio malto muskato;
- 1 šaukštas smulkintų petražolių;
- žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Į prikaistuvį supilkite sultinį, sukrėskite moliūgų tyrę. Pašildykite, uždenkite.
2. Puode storu dugnu ištirpinkite sviestą. Sudėkite smulkintą svogūną, suberkite druską. Kepkite pamaišydami 2-3 min.
3. Suberkite rozmarinus, šalavijus, ryžius ir pakepinkite 1 min.
4. Supilkite vyną ir pakaitinkite maišydami, kad jis nugaruotų. Pilkite po samtį sultinio su moliūgais nuolat maišydami, kol ryžiai sugers sultinį. Kartokite, kol sunaudosite sultinį ir ryžiai išvirs – jie neturi suvirti, likti „al dente“. Tokiai jų konsistencijai pasiekti prireiks apie 20 min.
5. Įmaišykite tarkuotą sūrį, gabalėlį sviesto, muskatą, petražoles, pagardinkite pipirais.
*Moliūgų tyrės pasigaminsite taip: nulupkite ir supjaustykite gabalėlį moliūgo. Sudėkite į kepimo formą, pabarstykite druska, pašlakstykite aliejumi, uždenkite folija ir iki 220 laipsnių įkaintoje orkaitėje kepkite apie 30 min., kol suminkštės. Sutrinkite maisto smulkintuvu.
Valgau ir gaminu viską. Nesu pamišusi veganė, žirnio dydžio porcijų valgytoja, tobulai subalansuotos mitybos šalininkė. Tikiu, kad maistas yra meilė, ir tik saiko jausmo nepažįstantieji ima kurti naujas maisto religijas. Šiame draudimų pasaulyje aš ištikima sau, miltams, cukrui, sviestui, vynui, didkepsniui, bulvių košei, pelėsiniam sūriui, makaronams, daržovėms (bet nebūtinai penkioms per dieną), lęšių troškiniui ir rytais kruasanų pritrupintai lovai – maisto šventei, nes maistas yra ir gyvenimas.
Instagram: @duonos.ir.zaidimu
Tinklaraštis: www.duonosirzaidimu.lt