Ingredientai (2 porcijoms):
(gaminimo laikas – 15 min.)
- 3 šaukštai alyvuogių aliejaus;
- 1/2 šaukštelio džiovintų raudonėlių;
- 1/2 šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių;
- 1 šaukštas balzaminio acto;
- 1 česnako skiltelė;
- 10 vyšninių pomidorų;
- 4–6 vytinto kumpio riekelės;
- 4 figos;
- 1–2 buivolės pieno mocarelos rutuliukai;
- šviežių bazilikų;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, ugnį sumažinkite ir sudėkite prieskonius, actą ir išspaustą česnaką.
2. Pakepinkite ant lėtos ugnies 1 minutę, sudėkite pomidorus ir retsykiais pavartydami kepkite 10–12 minučių (kol suminkštės ir įtrūks).
3. Ugnį išjunkite. Lėkštėse dėliokite plėšytą mocarelą, perpjautas figas, kumpį, bazilikų lapelius, keptus pomidorus. Pašlakstykite šiltu kvapniu aliejumi, pabarstykite juodaisiais pipirais.
Valgau ir gaminu viską. Nesu pamišusi veganė, žirnio dydžio porcijų valgytoja, tobulai subalansuotos mitybos šalininkė. Tikiu, kad maistas yra meilė, ir tik saiko jausmo nepažįstantieji ima kurti naujas maisto religijas. Šiame draudimų pasaulyje aš ištikima sau, miltams, cukrui, sviestui, vynui, didkepsniui, bulvių košei, pelėsiniam sūriui, makaronams, daržovėms (bet nebūtinai penkioms per dieną), lęšių troškiniui ir rytais kruasanų pritrupintai lovai – maisto šventei, nes maistas yra ir gyvenimas.
Instagram: @duonos.ir.zaidimu
Tinklaraštis: www.duonosirzaidimu.lt