Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Duonos ir žaidimų“ receptas: salotos su šviežiomis figomis

Esu prisiekusi figų gerbėja. Londone gyvenau rajone, kuriame XX amžiaus viduryje gausiai kūrėsi graikų emigrantai – ten vis dar auga figmedžiai. Ir nors figos nuo mūsų stalo dažniausiai dingsta taip ir netapusios jokio patiekalo sudedamąja dalimi, šįkart – viskas kitaip. Šiose salotose skoniai dera pagal klasikinę sūru/saldu taisyklę – saldžiarūgščiai kepti pomidorai, sūrus vytintas kumpis, švelni buivolės pieno mocarela, aliejaus bei balzaminio acto užpilas.
Tinklaraštininkė Jurgita ir jos ruoštos salotos
Tinklaraštininkė Jurgita ir jos ruoštos salotos / Tinklaraštininkės ir asmeninio albumo nuotr.

Ingredientai (2 porcijoms):
(gaminimo laikas – 15 min.)

  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • 1/2 šaukštelio džiovintų raudonėlių;
  • 1/2 šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių;
  • 1 šaukštas balzaminio acto;
  • 1 česnako skiltelė;
  • 10 vyšninių pomidorų;
  • 46 vytinto kumpio riekelės;
  • 4 figos;
  • 12 buivolės pieno mocarelos rutuliukai;
  • šviežių bazilikų;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, ugnį sumažinkite ir sudėkite prieskonius, actą ir išspaustą česnaką.

2. Pakepinkite ant lėtos ugnies 1 minutę, sudėkite pomidorus ir retsykiais pavartydami kepkite 1012 minučių (kol suminkštės ir įtrūks).

3. Ugnį išjunkite. Lėkštėse dėliokite plėšytą mocarelą, perpjautas figas, kumpį, bazilikų lapelius, keptus pomidorus. Pašlakstykite šiltu kvapniu aliejumi, pabarstykite juodaisiais pipirais.

Tinklaraštininkės nuotr./Salotos su šviežiomis figomis
Tinklaraštininkės nuotr./Salotos su šviežiomis figomis

Valgau ir gaminu viską. Nesu pamišusi veganė, žirnio dydžio porcijų valgytoja, tobulai subalansuotos mitybos šalininkė. Tikiu, kad maistas yra meilė, ir tik saiko jausmo nepažįstantieji ima kurti naujas maisto religijas. Šiame draudimų pasaulyje aš ištikima sau, miltams, cukrui, sviestui, vynui, didkepsniui, bulvių košei, pelėsiniam sūriui, makaronams, daržovėms (bet nebūtinai penkioms per dieną), lęšių troškiniui ir rytais kruasanų pritrupintai lovai – maisto šventei, nes maistas yra ir gyvenimas.

Instagram: @duonos.ir.zaidimu

Tinklaraštis: www.duonosirzaidimu.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų