Ingredientai (4 porcijoms):
(gaminimo laikas - 1 val.)
- 8 vištų šlaunelės;
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus;
- 1 česnako galvutė;
- 4 lauro lapai;
- 70 ml šviesaus sojų padažo;
- 200 ml sauso raudonojo vyno;
- 3 šaukštai cukraus;
- 1/2 šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių (arba maltos aitriosios ar Kajeno paprikos).
Gaminimas:
1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite šlauneles ir ant aukštesnės ugnies apkepkite iš abiejų pusių, kad parustų. Perkelkite į kitą indą.
2. Į keptuvę sudėkite lauro lapus, perpus perpjautą česnaką (nupjautomis dalimis žemyn), supilkite soją, vyną, suberkite cukrų, prieskonius ir ant lėtos ugnies pakaitinkite, kol ištirps cukrus.
3. Sudėkite vištieną, keptuvę uždenkite ir ant lėtos ugnies troškinkite 40-45 min., kas 10 min. mėsą apversdami.
4. Patiekite su pasirinktu garnyru.
Valgau ir gaminu viską. Nesu pamišusi veganė, žirnio dydžio porcijų valgytoja, tobulai subalansuotos mitybos šalininkė. Tikiu, kad maistas yra meilė, ir tik saiko jausmo nepažįstantieji ima kurti naujas maisto religijas. Šiame draudimų pasaulyje aš ištikima sau, miltams, cukrui, sviestui, vynui, didkepsniui, bulvių košei, pelėsiniam sūriui, makaronams, daržovėms (bet nebūtinai penkioms per dieną), lęšių troškiniui ir rytais kruasanų pritrupintai lovai – maisto šventei, nes maistas yra ir gyvenimas.
Instagram: @duonos.ir.zaidimu
Tinklaraštis: www.duonosirzaidimu.lt