„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

„Duonos ir žaidimų“ receptas: vištiena aštriame raudonojo vyno padaže

Kai oras vis labiau vėsta, gelbsti jaukus naminis maistas. Šis aromatingas patiekalas paruošiamas labai greitai ir vienoje keptuvėje – tereikės pasigaminti garnyro. Jam tinka absoliučiai viskas, ką mėgstate, – nuo bulvių košės iki kruopų. Šįkart rinkausi perlinį kuskusą – išvirtą jį užtenka pagardinti šlakeliu alyvuogių aliejaus ir smulkintomis šviežiomis žolelėmis.
Tinklaraštininkė Jurgita ir jos gamintas patiekalas
Tinklaraštininkė Jurgita ir jos gamintas patiekalas / Tinklaraštininkės, asmeninio albumo nuotr.

Ingredientai (4 porcijoms):
(gaminimo laikas - 1 val.)

  • 8 vištų šlaunelės;
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus;
  • 1 česnako galvutė;
  • 4 lauro lapai;
  • 70 ml šviesaus sojų padažo;
  • 200 ml sauso raudonojo vyno;
  • 3 šaukštai cukraus;
  • 1/2 šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių (arba maltos aitriosios ar Kajeno paprikos).

Gaminimas:

1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite šlauneles ir ant aukštesnės ugnies apkepkite iš abiejų pusių, kad parustų. Perkelkite į kitą indą.

2. Į keptuvę sudėkite lauro lapus, perpus perpjautą česnaką (nupjautomis dalimis žemyn), supilkite soją, vyną, suberkite cukrų, prieskonius ir ant lėtos ugnies pakaitinkite, kol ištirps cukrus.

3. Sudėkite vištieną, keptuvę uždenkite ir ant lėtos ugnies troškinkite 40-45 min., kas 10 min. mėsą apversdami.

4. Patiekite su pasirinktu garnyru.

Tinklaraštininkės nuotr./Vištiena aštriame raudonojo vyno padaže
Tinklaraštininkės nuotr./Vištiena aštriame raudonojo vyno padaže

Valgau ir gaminu viską. Nesu pamišusi veganė, žirnio dydžio porcijų valgytoja, tobulai subalansuotos mitybos šalininkė. Tikiu, kad maistas yra meilė, ir tik saiko jausmo nepažįstantieji ima kurti naujas maisto religijas. Šiame draudimų pasaulyje aš ištikima sau, miltams, cukrui, sviestui, vynui, didkepsniui, bulvių košei, pelėsiniam sūriui, makaronams, daržovėms (bet nebūtinai penkioms per dieną), lęšių troškiniui ir rytais kruasanų pritrupintai lovai – maisto šventei, nes maistas yra ir gyvenimas.

Instagram: @duonos.ir.zaidimu

Tinklaraštis: www.duonosirzaidimu.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs