Dvelkia pavasariu: gardi ir ryški smidrų bei žirnelių sriuba

Prasidėjo smidrų sezonas, o jų ir Lietuvoje kiekvieną vėlyvą pavasarį laukia vis daugiau gurmanų. Būdų, kaip šią elegantišką gėrybę paruošti, yra nemažai. Taigi jei dar nebandėte virti iš jos sriubos, pats metas tą padaryti. Kad skonio ir spalvos būtų dar daugiau, kompaniją smidrams palaiko žirneliai (puikiai tiks šaldyti).
Smidrų ir žirnelių sriuba
Smidrų ir žirnelių sriuba / Vida Press nuotr.

Ingredientai (2 asm.):

  • 1 ryšelis smidrų (apie 14–16 stiebelių);
  • 300–400 g žaliųjų žirnelių;
  • 2 bulvės;
  • 100 ml grietinėlės arba kokosų pieno;
  • 1 šalotoninis svogūnas;
  • druskos;
  • 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • gabaliukas sviesto;
  • šviežių mėtų lapelių.

Gaminimas:

1. Nupjaukite sumedėjusius smidrų galiukus ir išmeskite, taip pat nupjaukite viršūnėles ir jas pasilikite. Likusius stiebelius supjaustykite nedideliais gabaliukais. Svogūną supjaustykite kubeliais.

2. Storadugniame puode įkaitinkite aliejų ir sviestą, suberkite svogūnus, kelias minutes pakepinkite, kol suminkštės. Suberkite žirnelius ir smidrų gabaliukus, porą minučių pakepinkite. Tada užpilkite vandeniu, kad visiškai apsemtų, ir virkite 12 min.

3. Nukaiskite puodą ir naudodami įmerkiamą elektrinį smulkintuvą sutrinkite sriubą iki beveik vientisos masės. Jei norite jos skystesnės, įpilkite verdančio vandens.

4. Grąžinkite sriubą ant ugnies, suberkite atidėtas smidrų viršūnėles, supilkite kokosų pieną arba grietinėlę, pasūdykite, pakaitinkite ant nedidelės kaitros dar porą minučių.

5. Nukaiskite ir patiekite su mėtų lapeliais. Prie šios sriubos labai tinka prancūziško batono riekelės, apteptos ožkų pieno sūriu. Dar vienas variantas – įtrupinti į sriuba šiek tiek fetos ar pusminkščio ožkų pieno sūrio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų