Ingredientai:
- 1/2 baltagūžio kopūsto, supjaustyto itin plonais šiaudeliais;
- 1/2 raudongūžio kopūsto, supjaustyto itin plonais šiaudeliais;
- 2 morkos, sutarkuotos burokine tarka arba tarkuojančia plonais šiaudeliais.
padažui:
-
120 ml majonezo;
-
1,5 valg. šaukšt. kokybiško obuolių acto (geriau ekologiško);
-
1 valg. šaukšt. skysto medaus;
-
1 arbat. šaukšt. druskos;
-
0,5 arbat. šaukšt. šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Abiejų rūšių kopūstų ir morkų šiaudelius suberkite į didelį dubenį.
2. Kitame nedideliame dubenėlyje labai gerai – iki vientisos konsistencijos – sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus.
3. Supilkite padažą ant daržovių ir labai gerai išmaišykite. Prieš valgant leiskite salotoms bent 15 min. ramiai pabūti. Šaldytuve jas rekomenduojama laikyti iki 6 val., tad galite pasiruošti dar prieš kuriant grilį.