Ingredientai:
- 8 kiaušiniai;
- 200 g cukraus;
- 1 arbat. šaukšt, vanilinio cukraus;
- 7 valg. šaukšt. manų kruopų;
- 800 g varškės;
- 200 g juodojo šokolado;
- 1 citrinos nutarkuota žievelė;
- 200 g šviežių uogų (ypač tinka braškės);
- 1 valg. šaukšt. cukraus pudros (papuošimui);
- 1 valg. šaukšt. migdolų drožlių, papuošimui.
Gaminimas:
1. Šokoladą sulaužykite nedideliais gabaliukais ir sudėkite į dubenį. Šį dubenį statykite ant puodo su karštu vandeniu (taip, kad dubens dugnas neliestų vandens) ir maišant kaitinkite, kol šokoladas suskystės.
2. Kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi plakite, kol masė virs tirštomis putomis (maždaug 4 min.). Toliau plakant po truputį suberkite manų kruopas, sudėkite gerai pertrintą sutrintą varškę.
3. Visą masę padalykite į dvi dalis ir sukrėskite į skirtingus dubenis. Į vieną tešlos dalį suberkite nutarkuotą citrinos žievelę ir labai gerai išmaišykite. Į kitą dubenį supilkite tirpintą šokoladą ir vėl gerai išmaišykite.
4. Apvalią ar stačiakampę kepimo formą aukštesniais kraštais išklokite kepimo popieriumi ir švelniai patepkite riebalais. Pirmiausiai į taip paruoštą formą sukrėskite tamsųjį varškės sluoksnį, ant jo – šviesią varškės masę. Ant viršaus išdėliokite kruopščiai nuplautas uogas ir švelniai įspauskite jas į tešlą.
5. Pyragą apie 50 min. kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Iškepusį ataušinkite ir tik tada išimkite iš formos.
6. Jei norite, kad būtų daugiau džiaugsmo akims, pyrago viršų apibarstykite cukraus pudra ir migdolų drožlėmis.