Kaip ir kiekviename recepte, taip ir šiame – ingredientai priklauso tik nuo jūsų vaizduotės ir skonio. Varškę galite keisti kitokiais mėgstamais sūriais, tik svarbu, kad masė būtų minkšta ir lengvai minkoma bei lipdoma. Tam tiks įvairūs varškės kremai, sūreliai ar ožkų sūris. Produktus, kuriuose apvoliosite sūrio rutuliukus, taip pat gali sudaryti įvairūs džiovinti vaisiai ar uogos (suteiks itin pikantiško skonio), netgi daržovės ir žalumynai (smulkinti krapai, paprikos, džiovinti pomidorai ir pan.) ar prieskoniai (pipirai, česnakų milteliai ir t. t.). Taigi nebijokite eksperimentuoti ir improvizuoti!
Sūrio rutuliukai su staigmena viduje
Reikės:
- 100 g be kauliukų, citrinomis įdarytų alyvuogių (citrinos alyvuogėms suteikia pikantiško skonio, tačiau jei nemėgstate tokių, galite rinktis be įdaro arba juodąsias),
- 100 g varškės,
- 50 g mėlynojo pelėsio sūrio,
- po saujelę aguonų, saulėgrąžų, migdolų drožlių, sezamų sėklų ir džiovintų spanguolių.
Žingsnis po žingsnio:
1. Varškę ir pelėsinį sūrį sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės.
Rūtos Plonytės nuotr. / Sutrinta varškės masė |
2. Pasiruoškite riešutus ir sėklas, kuriuose apvoliosite sūrio rutuliukus. Džiovintas spanguoles supjaustykite kuo smulkiau, saulėgrąžas ir sezamų sėklas galite šiek tiek apkepti. Visus produktus suberkite į atskirus indelius, kad juose būtų lengviau apvolioti sūrio rutuliukus.
Rūtos Plonytės nuotr. / Produktai |
3. Rankas sudrėkinkite vandeniu, į saują su šaukšteliu dėkite varškės masę, ant jos – alyvuogę, iš visų pusių apspauskite ir gautą rutuliuką apvoliokite pasirinktuose prieduose. Valandą arba kelias palaikykite šaldytuve, kad šiek tiek sustingtų.
Rūtos Plonytės nuotr. / Apvoliojant sūrio rutuliukus |
Galite tiekti vienus arba su įvairiomis duonelėmis, trapučiais ar traškučiais.
Skanaus!
Sūrio rutuliukus ruošė, ragavo ir aprašė Rūta Plonytė