Vienam garsiausių šalies grilio ekspertų maisto gaminimas – ir darbas, ir maloni pramoga. Grilio kultūra kasmet tampa vis populiaresnė, ypač dabar, kai daugelis ieško būdų, kaip linksmai praleisti vasarą Lietuvoje. Tačiau ką reikia žinoti apie grilio etiketą?
Apie tai „Džentelmenų lygoje“ V.Amosovą kalbina Ineta Stasiulytė.
„Pirma taisyklė – nieko neliesti, kol tavęs nepaprašo. Antra – grilis, kaip ir seksas, kada nori, tada ir darai“, – pokalbį pradeda pašnekovas.
Pasak V.Amosovo, griežtų taisyklių, kaip elgtis kepant kepsnius, nėra, svarbiausia laikytis mandagumo ir bendrų gyvenimiškų patarimų: higienos, tvarkos ir... žinoma, bendrauti.
Bendravimas grilio kultūroje – itin svarbus, kepsnių gaminimas, kepimas gali tapti ir visos kompanijos bendra pramoga, suvienijančia veikla.
Todėl net jei gaminami patiekalai reikalauja ilgesnio pasiruošimo, jei užtrunka juos pagaminti, iš anksto paruošti kepsninės prieš ateinant svečiams nebūtina – viskas priklauso nuo asmeninių poreikių, nuo to, kiek turima laiko.
V.Amosovo teigimu, daug svarbiau, kaip gavus kvietimą į berbekiu vakarėlį, apsirengti. Tokiu atveju dalykinio stiliaus drabužius vertėtų palikti kaboti spintoje ir pasirinkti laisvesnę aprangą. „Būtų keista, jei kas ateitų su kostiumu. Barbekiu patiekalai gaminami ilgai, jie sultingi, varva. Be to, neretai grilio patiekalai valgomi pirštais“, – sakė jis.
Pašnekovas taip pat pataria einant į svečius, kur bus kažkas kepama, šeimininkams padovanoti kokį nors grilio aksesuarą, taip pat galima atsinešti įvairių pagardų, prieskonių, fermentuotų gėrimų.
Laidą „Džentelmenų lyga“ remia „Volfas Engelman nealkoholinis“.
Visą I.Stasiulytės ir V.Amosovo pokalbį prie griliaus žiūrėkite čia: