Šiam užkandžiui pagaminti sugaišite nedaug laiko, o vietoj įdarui skirto majonezo pasirinkusios grietinę ar natūralų jogurtą, galėsite mėgautis nekaloringu patiekalu. Ir dar – galite pasigaminti didesnį nei nurodyta varškės masės kiekį ir tepti varškę ant duoniukų. Jei norite, įdarui rinkitės ir kitų mėgstamų produktų, tačiau šį kartą siūlome išbandytą ir nė karto nenuvylusį varškės su džiovintais pomidorais įdaro receptą. Švęskime mūsų dieną skaniai! :)
Reikės:
- 3 slyvinių pomidorų (geriau kietesni),
- 150 g varškės,
- 2 valg. š. majonezo,
- 50 g saulėje džiovintų pomidorų aliejuje,
- 1 česnako skiltelės,
- krapų ar kitokių mėgstamų žalumynų,
- svogūnų laiškų.
Žingsnis po žingsnio:
1. Pirmiausia paruoškite įdarą: smulkiai supjaustykite džiovintus pomidorus, sutarkuokite arba supjaustykite česnako skiltelę ir susmulkinkite krapus ar kitus mėgstamus šviežius arba šaldytus žalumynus.
2. Varškę sumaišykite su smulkintais produktais, įdėkite majonezo (galite keisti grietine arba natūraliu jogurtu), įpilkite šiek tiek džiovintų pomidorų aliejaus ir gautą masę gerai sumaišykite.
Rūtos Plonytės nuotr. / Varškės įdaras |
3. Pomidorus nuplaukite ir įpjaukite viršūnes kiek galima giliau (rinkitės kuo kietesnius, kad įpjovus neištižtų). Su šaukšteliu ar kitu įrankiu išimkite pomidorų minkštimą ir sumaišykite su varškės mase, tačiau galite ir palikti pomidorų turinį, tik palaikykite juos šiek tiek apvertusios, kad išbėgtų jų sultys.
Rūtos Plonytės nuotr. / Įpjauti pomidorai |
4. Atsargiai dėkite šaukšteliu paruoštą varškės masę į pomidorų vidų ir, pasitelkusios fantaziją, komponuokite lėkštėje „tulpes“ su svogūnų laiškais.
P. S. Mieli vyrai, drąsiai galite nusižiūrėti šią idėją, jei norite originaliai pasveikinti savo moteris! :)
Tekstas Rūtos Plonytės