Reikės:
- Nedidelių dešrelių (naudotos rūkytos su džiovintais pomidorais),
- šaldytos mielinės sluoksniuotos tešlos,
- sezamų sėklų,
- pomidorų padažo,
- medinių lazdelių.
Rūtos Plonytės nuotr. / Reikalingi produktai |
Žingsnis po žingsnio:
1. Iš pradžių iškočiokite tešlą, supjaustykite ją plonomis juostelėmis ir apvyniokite aplink dešreles palikdama vienodus tarpelius. Tešlą galite naudoti ir bemielę (rinkitės mėgstamą), o juosteles pjaustyti storiau – tuomet dešreles dengs storesnis tešlos sluoksnis.
Rūtos Plonytės nuotr. / Dešreles apvyniokite tešla |
2. Tešla apvyniotas dešreles apibarstykite sezamų sėklomis (prieš tai jų viršų galite patepti kiaušinio plakiniu).
Rūtos Plonytės nuotr. / Dešrelės „kokone“ |
3. Išklokite skardą kepimo popieriumi, sudėkite dešreles ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje, kol tešlos juostelės švelniai apskrus.
Rūtos Plonytės nuotr. / Dešrelės „kokone“ |
4. Dešrelėms iškepus, įsmeikite į jas (maždaug iki pusės) medines lazdeles. Tiekite su pomidorų arba mėgstamu padažu.
Rūtos Plonytės nuotr. / Dešrelės „kokone“ |
P. S. Sutikite, dešrelės – ypač mėgstamas vaikučių užkandis, tad kodėl gi nepaįvairinus ir mažųjų gimtadienio šventės štai tokiomis į „kokoną“ įvyniotomis dešrelėmis? Neabejojame, mažiesiems itin patiks smaguriauti ant pagaliukų užmautais užkandėliais.
Virtuvėje „džiazavo“ Rūta Plonytė