Ar kada susimąstėte, iš ko gi gaminami tie minkštutėliai ir baltutėliai skanumynai? Išbandykite ir sužinosite. Receptas nėra sudėtingas, o rezultatas džiugina ir akį, ir skonio receptorius!
Reikės:
- 1 arbat. š. želatinos,
- 320 g cukraus,
- šlakelio šviežiai spaustų citrinos sulčių,
- 0,5 arbat. š. vanilinio cukraus,
- 2 g sodos,
- 0,5 stikl. kambario temperatūros vandens,
- miltelinio cukraus (pabarstyti),
- šokolado (viršui aplieti).
Žingsnis po žingsnio:
1. Želatiną užpilkite keliais šaukštais vandens ir palikite pastovėti, kad išbrinktų.
2. Cukrų suberkite į puodą, kuriame virsite, užpilkite vandeniu ir taip pat palikite pastovėti.
3. Po kelių valandų cukrų užvirinkite ir, nuolat maišydama, pavirkite dar apie 10 min., kol cukrus visiškai ištirps. Beje, stenkitės nepervirti, kad jis nepradėtų kristalizuotis ir vėliau nesijaustų granulyčių zefyruose.
Rūtos Plonytės nuotr. / Verdant cukrų |
4. Išjunkite ugnį, supilkite į cukraus masę želatiną ir apie 10 min. plakite elektriniu plakikliu. Suberkite vanilinį cukrų ir sodą, įlašinkite kelis šaukštelius citrinos sulčių ir dar apie 10 min. paplakite, kol masė sutirštės.
5. Formą išklokite kepimo popieriumi, pabarstykite milteliniu cukrumi (kad zefyrai nepriliptų ir būtų lengviau išimti juos), sudėkite zefyrų masę ir išlyginkite paviršių, kad būtų vienodo aukščio ir pločio. Kelias valandas masę palaikykite šaldytuve, kad sustingtų.
Rūtos Plonytės nuotr. / Zefyrų masė |
6. Tuomet išlydykite šokoladą (kaip tai padaryti teisingai, skaitykite čia) ir jame iki pusės įmerkite gabalėliais supjaustytus zefyriukus. Kol nesustingo, apibarstykite mėgstamais pabarstukais.
Rūtos Plonytės nuotr. / Zefyrų mirkymas šokolade |
Skanių eksperimentų virtuvėje!
Zefyrus gamino, ragavo ir aprašė Rūta Plonytė