Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Džiazuojame“ virtuvėje: pikantiški sukučiai

Artėjant savaitgaliui, neretai sulaukiame netikėtai į svečius užklydusių draugų ar patys aplankome seniai matytuosius. Ne paslaptis, kad šnekučiuojantis ir smagiai leidžiant laiką, kartais norisi užkrimsti ko nors gardaus… Tad pasiruoškime savaitgaliui iš anksto ir pasigaminkime pikantiškų susuktų lazdelių!
„Džiazuojame“ virtuvėje: pikantiški sukučiai
„Džiazuojame“ virtuvėje: pikantiški sukučiai / Rūtos Plonytės nuotr.

Pikantiški sukučiai

Reikės:

  • 3 kiaušinių,
  • 2 valg. š. kambario temperatūros sviesto,
  • 300 g miltų (galite keisti arba įmaišyti ir kitokių, pvz. speltos, riešutų miltų ir pan.),
  • 1 valg. š. vandens,
  • žiupsnelio druskos,
  • česnakų ir prieskoninių žolelių mišinio (arba mėgstamų prieskonių),
  • 1 valg. š. kmynų.

Žingsnis po žingsnio:

1. Pirmiausia sutarkuokite arba šaukštu sutrinkite kambario temperatūros sviestą ir sukrėskite jį į miltų, druskos ir prieskonių mišinį.

2. Įpilkite šlakelį vandens, įmuškite kiaušinius, išminkykite tešlą ir palaikykite ją valandą arba kelias šaldytuve.
Išėmusios iš šaldytuvo, atgnybkite nedidelį gabalėlį tešlos. Sukite jį tarp delnų, kol gausite pailgą vienodo pločio juostelę.

3. Dviejų vienodo ilgio juostelių galus suspauskite pirštais ir sukite juosteles. Galite padaryti ir vieną ilgą juostelę, tik tuomet perlenkite ją ir vėl sukite vieną galą su kitu. Susuktus juostelių galus užspauskite, kad neišsivyniotų.

Rūtos Plonytės nuotr. / Darant užkandžius sukučius
Rūtos Plonytės nuotr. / Darant užkandžius sukučius

4. Susuktas lazdeles dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, aptepkite kiaušinio plakiniu ir apibarstykite recepte nurodytais arba mėgstamais prieskoniais.

5. Kepkite apie 20 min. iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje, kol sukučiai gražiai pagels.

Skanaus!

Rūtos Plonytės nuotr. / Džiazuojame virtuvėje: pikantiaki sukučiai
Rūtos Plonytės nuotr. / „Džiazuojame“ virtuvėje: pikantiški sukučiai

P. S. Prie sukučių puikiai tinka padažas, kurį nesunkiai galite pasigaminti pačios. Siūlome keletą idėjų:

Fotolia nuotr. / Raudonasis pestas
Fotolia nuotr. / Raudonasis pestas

 

 

Raudonasis pesto padažas

Fotolia nuotr. / Andalūzietiakas padažas
Fotolia nuotr. / Andalūzietiškas padažas

 

 

Andalūzietiškas padažas

Fotolia nuotr. / Saulėje džiovintų pomidorų užtepas
Fotolia nuotr. / Saulėje džiovintų pomidorų užtepas

 

 

Saulėje džiovintų pomidorų užtepas

Fotolia nuotr. / Tzatziki padažas
Fotolia nuotr. / Tzatziki padažas

 

 

Tzatziki padažas

Sukučius ruošė, ragavo ir aprašė Rūta Plonytė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais