Reikės
- šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos,
- citrinos,
- kelių obuolių (geriausiai – raudonų),
- cukraus,
- šaukšto cinamono.
Rūtos Plonytės nuotr./Sudedamosios dalys |
Žingsnis po žingsnio
1. Obuolius nuplaukite, išpjaukite sėklalizdžius, supjaustykite plonomis riekelėmis ir apšlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.
2. Paruoškite sirupą, kuriame apvirsite obuolius. Į puodą įpilkite vandens (nedaug, t. y. kad apsemtų obuolius), suberkite nepilną stiklinę cukraus, pamaišykite, užvirinkite ir sudėkite obuolius. Pavirkite vos kelias minutes, kad obuoliai suminkštėtų, bet ne ištižtų. Tuomet atsargiai supilkite į kiaurasamtį, kad nuvarvėtų sirupas.
Rūtos Plonytės nuotr./Obuoliai |
3. Tešlą atšildykite, iškočiokite, pabarstykite cukrumi, cinamonu ir supjaustykite plonomis juostelėmis.
4. Ant kiekvienos juostelės dėliokite obuolių skilteles ir susukite į ritinėlius. Beje, jei obuolius juostelėje sudėliosite nuo didžiausio iki mažiausio – pagaminsite ypač gražias „roželes“.
Rūtos Plonytės nuotr./Tešlos juostelės |
5. Sudėkite „rožytes“ į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai pagels. Prieš tiekdama, viršų galite pabarstyti milteliniu cukrumi, pabarstukais arba kitokiais mėgstamais papuošimais.
Skanių „gėlyčių“ :)
Rūtos Plonytės nuotr./Valgomos „rožytės“ |
P. S. Jei neturite obuolių, juos kuo puikiausiai galite pakeisti kitokiais vaisiais – kriaušėmis, persikais, nektarinais ir pan. Tik pasitelkite vaizduotę ir nustebinkite artimuosius!