Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Džiazuojame“ virtuvėje: rožės ne sode, o lėkštėje!

Kol pavasaris dar neskuba ateiti ir soduose dar nežydi gėlės, pamaloninkime akis štai tokiomis originaliomis ir skaniomis „rožytėmis“.
Valgomos „rožytės“
Valgomos „rožytės“ / Rūtos Plonytės nuotr.

Reikės

  • šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos,
  • citrinos,
  • kelių obuolių (geriausiai – raudonų),
  • cukraus,
  • šaukšto cinamono.
Rūtos Plonytės nuotr./Ingredientai
Rūtos Plonytės nuotr./Sudedamosios dalys

Žingsnis po žingsnio

1. Obuolius nuplaukite, išpjaukite sėklalizdžius, supjaustykite plonomis riekelėmis ir apšlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.

2. Paruoškite sirupą, kuriame apvirsite obuolius. Į puodą įpilkite vandens (nedaug, t. y. kad apsemtų obuolius), suberkite nepilną stiklinę cukraus, pamaišykite, užvirinkite ir sudėkite obuolius. Pavirkite vos kelias minutes, kad obuoliai suminkštėtų, bet ne ištižtų. Tuomet atsargiai supilkite į kiaurasamtį, kad nuvarvėtų sirupas.

Rūtos Plonytės nuotr./Obuoliai
Rūtos Plonytės nuotr./Obuoliai

3. Tešlą atšildykite, iškočiokite, pabarstykite cukrumi, cinamonu ir supjaustykite plonomis juostelėmis.

4. Ant kiekvienos juostelės dėliokite obuolių skilteles ir susukite į ritinėlius. Beje, jei obuolius juostelėje sudėliosite nuo didžiausio iki mažiausio – pagaminsite ypač gražias „roželes“.

Rūtos Plonytės nuotr./Tealos juostelės
Rūtos Plonytės nuotr./Tešlos juostelės

5. Sudėkite „rožytes“ į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai pagels. Prieš tiekdama, viršų galite pabarstyti milteliniu cukrumi, pabarstukais arba kitokiais mėgstamais papuošimais.

Skanių „gėlyčių“ :)

Rūtos Plonytės nuotr./Valgomos rožytės
Rūtos Plonytės nuotr./Valgomos „rožytės“

P. S. Jei neturite obuolių, juos kuo puikiausiai galite pakeisti kitokiais vaisiais – kriaušėmis, persikais, nektarinais ir pan. Tik pasitelkite vaizduotę ir nustebinkite artimuosius!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais