Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Džiazuojame virtuvėje: skanios gėlytės

Visos žinome, kad vaikai mėgsta sausainius ir saldainius. Ne paslaptis, jog ir seneliai bei tėčiai yra dideli smaližiai. Taigi siūlome jums išskirtinį saldėsį. Triaukškite į sveikatą ir gaminkite su malonumu!
Sausainiai gėlytės
Sausainiai gėlytės / Shutterstock nuotr.

Reikės:

Tešlai: 400 g miltų, 200 g sviesto, 2 kiaušinių, žiupsnelio druskos, 50 g cukraus.

Įdarui: 250 g juodojo šokolado, 20 g sviesto, šaukšto sutirštinto saldinto pieno, vanilės ankšties, karščiui atsparių pagaliukų sausainiams, pusės kiaušinio trynio (kepiniams aptepti).

Kaip gaminti:

1. Miltus išsijokite ant stalo, sumaišykite su druska ir cukrumi, padarykite juose duobutę, įmuškite kiaušinius. Sviestą supjaustykite, sudėkite aplink miltų masę ir viską kapokite dideliu peiliu, kol liks vienodo dydžio trupiniai. Viską atlikite greitai, kad sviestas nespėtų atšilti.

Shutterstock nuotr. / Gaminant sausainių tealą
Shutterstock nuotr. / Gaminant sausainių tešlą

2. Iš gautos tešlos drėgnomis rankomis suformuokite diską. Susukite jį į maistinę plėvelę ir 2 val. laikykite šaldytuve.

Shutterstock nuotr. / Sausainių teala
Shutterstock nuotr. / Sausainių tešla

3. Šaltą tešlą ant miltais pabarstyto stalo kočiokite vis sulenkdama kaip voką, kad išeitų vidutinio storumo lakštas. Per plonas gali suplyšti, o iš per storo išspausti sausainėliai nebus dailūs.

Shutterstock nuotr. / Sausainių teala
Shutterstock nuotr. / Sausainių tešla

4. Iš tešlos išspauskite po kelis sausainėlius, kad jų puselės susiglaustų. Ant viršaus išspauskite po dekoratyvinę širdelę ar gėlytę.

Shutterstock nuotr. / Gaminant sausainius
Shutterstock nuotr. / Gaminant sausainius

5. Gabaliukais sulaužytą šokoladą, sutirštintą pieną ir sviestą ištirpinkite ant silpnos ugnies. Maišykite, kad neužvirtų. Kai masė taps vientisa, įmaišykite iš vanilės ankšties iškrapštytas sėklytes.

Shutterstock nuotr. / `okolado lydymas
Shutterstock nuotr. / Šokolado lydymas

6. Po šaukštelį pradėjusios stingti masės krėskite ant kiekvieno sausainėlio, įdėkite pagaliuką, sutvirtinkite kita sausainėlio pusele.

Shutterstock nuotr. / Sausainiai
Shutterstock nuotr. / Sausainiai
7. Sausainėlius storu šepetėliu aptepkite iki vientisumo išplaktu kiaušinio tryniu, išdėliokite karščiui atsparioje kepimo skardoje ir apie 15 min. kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Gerai atvėsinkite ir dar 30 min. palaikykite šaldytuve, kad sustingtų šokoladas.   

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų