Reikės:
Tešlai: 400 g miltų, 200 g sviesto, 2 kiaušinių, žiupsnelio druskos, 50 g cukraus.
Įdarui: 250 g juodojo šokolado, 20 g sviesto, šaukšto sutirštinto saldinto pieno, vanilės ankšties, karščiui atsparių pagaliukų sausainiams, pusės kiaušinio trynio (kepiniams aptepti).
Kaip gaminti:
1. Miltus išsijokite ant stalo, sumaišykite su druska ir cukrumi, padarykite juose duobutę, įmuškite kiaušinius. Sviestą supjaustykite, sudėkite aplink miltų masę ir viską kapokite dideliu peiliu, kol liks vienodo dydžio trupiniai. Viską atlikite greitai, kad sviestas nespėtų atšilti.
Shutterstock nuotr. / Gaminant sausainių tešlą |
2. Iš gautos tešlos drėgnomis rankomis suformuokite diską. Susukite jį į maistinę plėvelę ir 2 val. laikykite šaldytuve.
Shutterstock nuotr. / Sausainių tešla |
3. Šaltą tešlą ant miltais pabarstyto stalo kočiokite vis sulenkdama kaip voką, kad išeitų vidutinio storumo lakštas. Per plonas gali suplyšti, o iš per storo išspausti sausainėliai nebus dailūs.
Shutterstock nuotr. / Sausainių tešla |
4. Iš tešlos išspauskite po kelis sausainėlius, kad jų puselės susiglaustų. Ant viršaus išspauskite po dekoratyvinę širdelę ar gėlytę.
Shutterstock nuotr. / Gaminant sausainius |
5. Gabaliukais sulaužytą šokoladą, sutirštintą pieną ir sviestą ištirpinkite ant silpnos ugnies. Maišykite, kad neužvirtų. Kai masė taps vientisa, įmaišykite iš vanilės ankšties iškrapštytas sėklytes.
Shutterstock nuotr. / Šokolado lydymas |
6. Po šaukštelį pradėjusios stingti masės krėskite ant kiekvieno sausainėlio, įdėkite pagaliuką, sutvirtinkite kita sausainėlio pusele.
Shutterstock nuotr. / Sausainiai |