Želę mėgsta ir maži, ir dideli. Iš jos pagaminti desertai pagyvins ir mažųjų gimtadienius, ir suaugusiųjų vakarėlius, ir netgi pilką savaitgalį. Maža to, gamindama nesugaišite daug laiko. Tik, užuot tradiciškai supilsčiusi želę į stiklinius indelius, pabandykite šįkart į pagalbą pasitelkti vaisius.
Reikės: dviejų pakelių skirtingų spalvų želės, kelių apelsinų ir obuolių, citrinos.
Rūtos Plonytės nuotr./Reikalingi ingredientai |
Kaip gaminti:
1. Vaisius nuplaukite. Apelsinus perpjaukite per pusę ir šaukšteliu išimkite minkštimą. Skobdama būkite atsargi, nes, pažeidus luobelę, pro ją kaipmat išbėgs supilta želė. Obuolius taip pat padalykite pusiau ir išskobkite sėklalizdžius, palikdama kuo plonesnį „dubenėlį“. Kad obuoliai nepatamsėtų, patepkite juos šviežiai išspaustomis citrinos sultimis.
Rūtos Plonytės nuotr./Išskobti apelsinai ir obuoliai |
2. Želę ištirpinkite karštame vandenyje (naudokite kiek mažesnį vandens kiekį, nei nurodyta ant pakuotės, nes želė turi būti kuo standesnė).
3. Apelsinų ir obuolių puseles sudėkite į puodelius arba stiklines. Beje, indai turi būti siauresni nei apelsinų puselės, mat antraip puselės paprasčiausiai apvirs. Kiek atvėsus želei, pilstykite ją į vaisių puseles iki pat viršaus. Jei turite, įdėkite šviežių arba šaldytų uogų.
4. Naktį laikykite desertus šaldytuve, o ryte jau mėgaukitės skaniu ir originaliai patiektu desertu! Dalį galite supjaustyti skiltelėmis, o dalį patiekti su šaukšteliu – valgysite tarsi iš indelio. Skirtingai nei valgant apelsinų skilteles, obuoliuose esančią želę valgykite su pačiu vaisiumi.
Rūtos Plonytės nuotr./Želė desertas apelsinų skiltelėse |
P. S. Šiam desertui galimos įvairios improvizacijos. Tik pasitelkite vaizduotę! Vietoj pirktos želės galite naudoti jūsų pačių pasigamintą namuose. Želatiną sumaišiusi su sultimis ir ryškiomis uogomis, gausite ne prastesnius desertus: spalva bus sodresenė, o ir skonis tikrai nenuvils.
Neturite po ranka apelsinų? Ne bėda! Puikiai tiks greipfrutai, mandarinai, žaliosios citrinos, melionai, vynuogės, netgi tos pačios citrinos, kurių sultimis tepėte obuolius. Jei norite dar labiau nustebinti mažuosius, į kiekvieną puselę įdėkite skirtingų uogyčių.
Virtuvėje „džiazavo“ Rūta Plonytė