„Gamindama šiuos pomidorus, pagardintus raudonėliu ir česnaku, jaučiausi kaip tikra italė… Nors ir trunka netrumpai, pabaigus veidą nušviečia šypsena! Kviečiu ir jus nepatingėti ir pasiruošti žiemai!“, – kviečia I.Denisovienė.
Jums reikės:
džiovintų pomidorų,
česnako skiltelių,
džiovinto raudonėlio,
druskos,
0,5 l vandens,
pusės stiklinės acto,
alyvuogių aliejus.
Recepte kiekius reguliuokite pagal turimą pomidorų kiekį, tikiu, kad kiekvienas gaminsite skirtingai.
Kaip gaminti:
1. Pirmiausia išdžiovinkite pomidorus. Supjaustykite juos norimais gabaliukais, jei mažesni – per pusę. Galite išimti sėklas, bet aš jas palikau. Pabarstykite pomidorus druska ir raudonėliu. Juos galite džiovinti orkaitėje 75 °C temperatūroje arba vaisių džiovyklėje. Aš džiovinau vaisių džiovyklėje, tad užtrukau tik 8 valandas. Apsišarvuokite kantrybe, nes pomidorai džius gan ilgai. Išdžiūvę pomidorai turi būti ne perdžiūvę, bet ir ne šlapi – kai paspaudžiate, turite jausti minkštumą, o sultys – netrykšti.
2. Išdžiovintus pomidorus panardinkite į 0,5 l verdančio vandens sumaišyto su puse stiklinės vyno ar balzaminio acto. Vandenyje laikykite juos 1-2 minutes. Ištraukus leiskite jiems padžiūti arba nusausinkite virtuviniu rankšluosčiu.
3. Pasiruoškite sterilius stiklainius (pavirinkite juos vandenyje arba naudokite sau priimtinus kitus būdus). Į jų dugną dėkite 2-3 skilteles česnako, pabarstykite džiovintais raudonėliais ir dėkite pomidorus, paspausdami, kad nebūtų oro tarpų. Aš mėgstu įdėti daugiau česnako, tai įdedu jo ir į stiklainio vidurį. Ant viršaus, kai stiklainis bus pilnas, užberkite raudonėlio.
4. Stiklainius iki viršaus pripilkite alyvuogių aliejaus. Uždėkite dangtelį, bet neužsukite. Tada sudėkite juos į puodą su šiltu vandeniu ir pavirkite 15-20 minučių.
5. Atsargiai išimkite karštus stiklainius. Juos užsukite. Patieskite virtuvinį rankšluostį ir ant jo padėkite apverstus stiklainius dangteliu į apačią. Uždengite juos kitu virtuviniu rankšluosčiu ir leiskite jiems taip atvėsti. Šaldytuve galite laikyti 6 mėnesius.
Gamino ir patarė tinklaraštininkė Indrė Denisovienė/ @skaniai.ir.lengvai autorė.