Reikės:
- 1 anties,
- 5 česnako skiltelių,
- 5 v. š. vyšnių uogienės,
- 1 a. š. druskos,
- 1 a. š. įvairių pipirų mišinio,
- 1 v. š. aliejaus,
- šiek tiek čiobrelių.
Vyšnių uogienę sutrinkite su druska, pipirais, čiobreliais, sutraiškytais česnakais, aliejumi. Užvirinkite 2 litrus vandens, nuplikykite juo antį (anties išorinę pusę – odą). Nuvarvinkite nuo anties vandenį, ištepkite paruoštu marinatu ir palikite šaldytuve per naktį.
Marinuotą antį dėkite į kepimo indą, sandariai uždenkite folija ir kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje apie 2 val. Po 1,5 val. kepimo nuimkite foliją ir antį apskrudinkite. Susidariusios kepimo sultys naudojamos padažui, o garnyrui tinka viskas, ką mėgstate. Skanaus!
Edita A.
Kepate antį namuose ir jūs? Pasidalinkite savo receptu! Siųskite iki gruodžio 18 d. el. paštu konkursai@15min.lt, o trims geriausių receptų autoriams prekybos centras „Norfa“ padovanos po šaldytą, marinuotą ar šviežiai keptą antį – kokią išsirinksite!