Edvino receptas: sultinga grilyje kepta anties krūtinėlė

Anties krūtinėlę kepti grilyje daug kas bijo, nes dažniausiai daroma klaida – ją perkepti. „Aukso viduriuką kepimo metu be termometro rasti sunku, tenka daug praktikuotis ir sudeginti tikrai ne vieną krūtinėlę. Bet iškepus ją iki vidinės temperatūros 70 C, gauni tikrai tobulą ir sultingą delikatesą“, – rašo 15min skaitytojas Edvinas, atsiuntęs savo anties krūtinėlės receptą.
Grilyje kepta anties krūtinėlė
Grilyje kepta anties krūtinėlė / Edvino Banionio nuotr.

Reikės:

  • 2-3 anties krūtinėlių,
  • žiupsnelio druskos.

Gaminimas:

Jeigu krūtinėlę ruošiatės kepti grilyje, tada siūlau 20 min prie 100 laipsnių parūkyti, tai pakels patiekalo skonio kartelę dar aukščiau.

Krūtinėlės odelę įpjauname aštriu peiliu iki mėsos (bet ne giliau).

Kepame 7-8 min iš apačios ir 3-4 min odelės pusėje arba kol mėsos vidinė temperatūra pasieks 70 C laipsnių ... (ATSARGIAI – jeigu kepsite ant žarijų – bus ugnies).

Edvino Banionio nuotr./Grilyje kepta anties krūtinėlė
Edvino Banionio nuotr./Grilyje kepta anties krūtinėlė

Nuėmę iškepusią krūtinėlę leidžiame mėsytei pora minučių pailsėti, supjaustom, pagardinam druskyte ir galim patiekti.

Edvino Banionio nuotr./Grilyje kepta anties krūtinėlė
Edvino Banionio nuotr./Grilyje kepta anties krūtinėlė

Aš savo keptą krūtinėlę patiekiau su žirnių koše ir jūros kopūstais.

Skanaus! Edvinas.

Dėkojame Edvinui už receptą!

Kviečiame ir Jus dalyvauti konkurse! Grilink, fotografuok, siųsk ir laimėk dėžę nealkoholinio „Vilkmergės“ alaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis