Reikės:
- 2-3 anties krūtinėlių,
- žiupsnelio druskos.
Gaminimas:
Jeigu krūtinėlę ruošiatės kepti grilyje, tada siūlau 20 min prie 100 laipsnių parūkyti, tai pakels patiekalo skonio kartelę dar aukščiau.
Krūtinėlės odelę įpjauname aštriu peiliu iki mėsos (bet ne giliau).
Kepame 7-8 min iš apačios ir 3-4 min odelės pusėje arba kol mėsos vidinė temperatūra pasieks 70 C laipsnių ... (ATSARGIAI – jeigu kepsite ant žarijų – bus ugnies).
Nuėmę iškepusią krūtinėlę leidžiame mėsytei pora minučių pailsėti, supjaustom, pagardinam druskyte ir galim patiekti.
Aš savo keptą krūtinėlę patiekiau su žirnių koše ir jūros kopūstais.
Skanaus! Edvinas.
Dėkojame Edvinui už receptą!
Kviečiame ir Jus dalyvauti konkurse! Grilink, fotografuok, siųsk ir laimėk dėžę nealkoholinio „Vilkmergės“ alaus!