Ingredientai:
- 3 nedideli baklažanai;
- alyvuogių aliejaus (patepti prieš kepant);
- druskos ir juodųjų pipirų.
marinatui:
- 1 nedidelė raudonoji aitrioji paprika, be sėklų, smulkiai supjaustyta;
- 2 valg. šaukšt. kapotų šviežių kalendrų;
- 1 valg. šaukšt. kapotų šviežių raudonėlių;
- 1 skiltelė česnako, sutraiškyta;
- 3 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
- 4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- 1/4 arbat. šaukšt. šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros.
2. Nuplaukite baklažanus, nupjaukite jų galus, tuomet kiekvieną perpjaukite perpus skersai. Storuosius galus perpjaukite perpus išilgai ir tuomet kiekvieną pusę dar į 3 dalis. O plonuosius galus irgi perpjaukite perpus išilgai, o tuomet gautąsias dalis padalinkite perpus. Iš kiekvieno baklažano turite gauti 10 skiltelių su žievės „nugarėle“.
3. Sudėliokite baklažanų skilteles žieve į apačią ant skardos ir dosniai aptepkite alyvuogių aliejumu, pabarstykite druska bei pipirais. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 15-16 min., kol taps auksiškai rusvi, o minkštimas bus lengvai perduriamas. Leikite kiek atvėsti.
4. Kol baklažanai kepa, sumaišykite dubenyje visus marinatui skirtus ingredientus. Dėkite į šį dubenį pravėsusius baklažanus ir gerai išmaišyite, tik stenkitės nepaversti visko koše.
5. Leiskite baklažanams pasimarinuoti kambario temperatūroje porą valandų, o tada jau galite tiekti. Šaldytuve taip paruošti jie gali išbūti porą dienų.