Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Efektinga ir skanu: su žolelėmis marinuoti baklažanai greitam valgymui

Baklažanus daugelis išbandėme ir pamėgome jau senokai, tačiau jei sukatės kelių iš jų gaminamų patiekalų rate, metas išbandyti šį tą naujo. Iškepti, o tada pamarinuoti baklažanai gali porą dienų stovėti šaldytuve ir tapti pikantišku užkandžiu ar netikėtu garnyru prie įvairiausių mėsos kepsnių, žuvies.
Marinuoti baklažanai
Marinuoti baklažanai / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 3 nedideli baklažanai;
  • alyvuogių aliejaus (patepti prieš kepant);
  • druskos ir juodųjų pipirų.

marinatui:

  • 1 nedidelė raudonoji aitrioji paprika, be sėklų, smulkiai supjaustyta;
  • 2 valg. šaukšt. kapotų šviežių kalendrų;
  • 1 valg. šaukšt. kapotų šviežių raudonėlių;
  • 1 skiltelė česnako, sutraiškyta;
  • 3 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • 4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1/4 arbat. šaukšt. šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros.

2. Nuplaukite baklažanus, nupjaukite jų galus, tuomet kiekvieną perpjaukite perpus skersai. Storuosius galus perpjaukite perpus išilgai ir tuomet kiekvieną pusę dar į 3 dalis. O plonuosius galus irgi perpjaukite perpus išilgai, o tuomet gautąsias dalis padalinkite perpus. Iš kiekvieno baklažano turite gauti 10 skiltelių su žievės „nugarėle“.

3. Sudėliokite baklažanų skilteles žieve į apačią ant skardos ir dosniai aptepkite alyvuogių aliejumu, pabarstykite druska bei pipirais. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 15-16 min., kol taps auksiškai rusvi, o minkštimas bus lengvai perduriamas. Leikite kiek atvėsti.

4. Kol baklažanai kepa, sumaišykite dubenyje visus marinatui skirtus ingredientus. Dėkite į šį dubenį pravėsusius baklažanus ir gerai išmaišyite, tik stenkitės nepaversti visko koše.

5. Leiskite baklažanams pasimarinuoti kambario temperatūroje porą valandų, o tada jau galite tiekti. Šaldytuve taip paruošti jie gali išbūti porą dienų.

Vida Press nuotr./Baklažanų užkandis
Vida Press nuotr./Baklažanų užkandis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų