Reikės:
- 500 g šviežios maltos kiaulienos,
- 2 valg.š. sutarkuotos imbiero šaknies,
- 1 valg. š. kukurūzų krakmolo,
- 2 valg.š. kokosų aliejaus,
- 1 puodelio kokosų pieno,
- 1/3 puodelio kario pastos,
- 1 val.š. cukraus,
- 1 vnt. citrinos sulčių,
- 1 arbat.š. druskos, pipirų,
- 200 g brokolių,
- ryžių makaronų.
Gaminimas:
-
Sumaišykite smulkintą mėsą su imbieru, krakmolu, pagardinkite druska, pipirais. Suformuokite kukuliukus ir padėkite į šaldytuvą, kad sutvirtėtų.
-
Įkaitinkite keptuvę, sudėkite kokosų aliejų, kario pastą, cukrų, ir kaitinkite apie 4 min., kol pradės karamelizuotis. Įpilkite kokosų pieną ir dar kaitinkite 6-8 min.
-
Mėsos kuklius apkepkite ir supilkite padažą. Kai mėsa išsitroškins, sudėkite supjaustytus brokolius. Dar patroškinkite, kol daržovė suminkštės. Pabaigoje skoniui pagerinti apšlakstykite citrinos sultimis.
-
Patiekite su ryžių makaronais.
Skanaus!