Egzotiški maltinukai su kariu, kokoso pienu ir imbieru

Atsibodo tradiciniai kotletai? Siūlome išbandyti egzotiško skonio ir maloniai aštrius mėsos maltinukus be tradicinio pakepto svogūno ir česnako. Receptu pranešime žiniasklaidai dalinasi „Norfos“ kulinarijos meistrai.
Mėsos kukuliai
Mėsos kukuliai / Shutterstock nuotr.

Reikės:

  • 500 g šviežios maltos kiaulienos,
  • 2 valg.š. sutarkuotos imbiero šaknies,
  • 1 valg. š. kukurūzų krakmolo,
  • 2 valg.š. kokosų aliejaus,
  • 1 puodelio kokosų pieno,
  • 1/3 puodelio kario pastos,
  • 1 val.š. cukraus,
  • 1 vnt. citrinos sulčių,
  • 1 arbat.š. druskos, pipirų,
  • 200 g brokolių,
  • ryžių makaronų.

Gaminimas:

  1. Sumaišykite smulkintą mėsą su imbieru, krakmolu, pagardinkite druska, pipirais. Suformuokite kukuliukus ir padėkite į šaldytuvą, kad sutvirtėtų.

  2. Įkaitinkite keptuvę, sudėkite kokosų aliejų, kario pastą, cukrų, ir kaitinkite apie 4 min., kol pradės karamelizuotis. Įpilkite kokosų pieną ir dar kaitinkite 6-8 min.

  3. Mėsos kuklius apkepkite ir supilkite padažą. Kai mėsa išsitroškins, sudėkite supjaustytus brokolius. Dar patroškinkite, kol daržovė suminkštės. Pabaigoje skoniui pagerinti apšlakstykite citrinos sultimis.

  4. Patiekite su ryžių makaronais.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų