2022 12 21

Ekspertas – apie šaldytą žuvį: ką verta žinoti perkant ir kaip atitirpinti nepridarant klaidų

Panašu, kad joks metų laikotarpis neprilygsta žiemos šventėms pagal tai, kiek žuvies suvalgome! Net ir ne patys didžiausi jos mėgėjai atiduoda pagarbą tradicijoms ir šiuo metu jau ieško receptų. Jei ruošiatės šventėms iš anksto, gal apsirūpinot ar dar tik ruošiatės apsirūpinti šaldyta žuvimi. Viena vertus, tai paprastas produktas, kita vertus, naudinga žinoti kelis patarimus, kaip tokią žuvį išsirinkti bei kaip ją reikėtų tinkamai atitirpinti.
Menkės filė
Menkės filė / 123RF.com nuotr.

Kaip pasakoja e. parduotuvės „FishWish“ vadovas Martynas Kaminas, užšaldyta gali būti visa žuvis ar jūros gėrybės, tačiau labai svarbu, kaip tai padaryta. Jo teigimu, žvejai, mokslininkai ir maisto technologai sutaria, kad vienas geriausių būdų tą padaryti yra vadinamasis smūginis užšaldymas.

Tai reiškia, kad sugautos žuvys laive laikomos baseine, kol pasiekia krantą. Tada atvėsinamos ant ledo – kuo ilgesnis vėsinimo laikas, tuo mažiau streso. Vėliau žuvys dorojamos, pjaustomos ir šaldomos smūginiu būdu, kartais dar vadinamu „šalčio šoku“, tai yra žuvys porą valandų laikomos iki –40 temperatūroje taip patirdamos tikrą šalčio smūgį

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis