Tad lieknėjantiems ar nenorintiems įsigyti gelbėjimosi ratą ant liemens ekspertas siūlo savo pamėgtą patiekalą – grilyje keptą vištienos krūtinėlę.
Kepsniui reikės:
- 1 kg vištienos krūtinėlės,
- smulkinto česnako,
- kario,
- saldžiosios raudonosios paprikos,
- raudonėlio,
- baziliko,
- žiupsnelio rozmarino.
Vištienos krūtinėlės nesmulkiname, kad iškepus išliktų sultingesnė, tik išpjauname vidinę krūtinėlės filė dalį, jei ji yra. Tada pasiruošiame išvardintų prieskonių mišinį, sumaišytą su pora šaukštų alyvuogių aliejaus, ir juo įtriname vištieną.
Vištieną kelioms valandoms dedame į šaldytuvą. Prieš kepimą kiekvieną vištienos krūtinėlės dalį įvyniojame į foliją ir kepame grilyje 15-20 min., kas keletą minučių pavartydami.
Iškepus vištieną išvyniojame iš folijos ir pagardiname druska, kiek norisi. Patiekiame su šviežiomis ar grilyje apkeptomis daržovėmis.
Na, o belaukiant kepsnio D.Bartošius siūlo kramsnoti sveikus užkandžius – vaisius, riešutus ir daržoves.
Skanaus!
Skaitykite taip pat: D.Bartošius sklaido mitus apie dietas: po suerzinusios žmonos dovanos numetė 35 kg