Ekspertė – apie kalėdinius prieskonius: kokius pirkti, kaip laikyti, kokių naujienų dairytis?

Net ir tie, kas gamina rečiau ir kukliau, be prieskonių – bent jau pipirų, druskos, krapų, lauro lapų – neapsieina. O aistringi kulinarai spintelėse ar stalčiuose laiko dešimtis pačių įvairiausių prieskonių. Artėjant žiemos šventėms jais namai pakvimpa vis dažniau ir intensyviau. Ir tie prieskoniai labai charakteringi, dažnai taip ir vadinami – kalėdiniai, žiemos, šildantys...
Kepinių ingredientai
Kepinių ingredientai / 123RF.com nuotr.

Į šią gretą rikiuojasi cinamonas, imbieras, kardamonas, gvazdikėliai, pipirai, muskatas, taip pat ir kalendra, ciberžolė. UAB „Delona“ vadovė Ilona Dačiulienė apie maisto ir gėrimų skanintojus bei kvėpintojus galėtų kalbėti valandų valandas, tačiau šįsyk pokalbio valandą skyrėme būtent tiems prieskoniams, kurie labiausiais siejasi su Kalėdomis.

Kodėl verčiau pirkti nemaltus prieskonius? Ar išties jie tokie jautrūs laikymo sąlygoms? Koks egzotiškas prieskonis per porą dešimtmečių lietuviams tapo toks savas, kaip krapai? Ar iš tiesų tik Ceilono cinamonas yra „tikras“, o likęs – žymiai prastesnis. Pagaliau, kokį vieną dar neįvertintą prieskonį pašnekovė būtinai rekomenduotų išbandyti, kokiu netikėtu ingredientu skatintų praturtinti meduolius?

Kai kalbamės su I.Dačiuliene, ji prisipažįsta, jog žiemos prieskonių pardavimai kaip tik dabar įgauna vis didesnį pagreitį. Pagal tai, kokios pirkimo bangos kyla, ji net gali suprasti, kas tuomet kepama ir verdama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis