Į šią gretą rikiuojasi cinamonas, imbieras, kardamonas, gvazdikėliai, pipirai, muskatas, taip pat ir kalendra, ciberžolė. UAB „Delona“ vadovė Ilona Dačiulienė apie maisto ir gėrimų skanintojus bei kvėpintojus galėtų kalbėti valandų valandas, tačiau šįsyk pokalbio valandą skyrėme būtent tiems prieskoniams, kurie labiausiais siejasi su Kalėdomis.
Kodėl verčiau pirkti nemaltus prieskonius? Ar išties jie tokie jautrūs laikymo sąlygoms? Koks egzotiškas prieskonis per porą dešimtmečių lietuviams tapo toks savas, kaip krapai? Ar iš tiesų tik Ceilono cinamonas yra „tikras“, o likęs – žymiai prastesnis. Pagaliau, kokį vieną dar neįvertintą prieskonį pašnekovė būtinai rekomenduotų išbandyti, kokiu netikėtu ingredientu skatintų praturtinti meduolius?
Kai kalbamės su I.Dačiuliene, ji prisipažįsta, jog žiemos prieskonių pardavimai kaip tik dabar įgauna vis didesnį pagreitį. Pagal tai, kokios pirkimo bangos kyla, ji net gali suprasti, kas tuomet kepama ir verdama.