4 porcijos vos iš kelių ingredientų.
Ingredientai:
- 1 prinokęs avokadas;
- 1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių;
- 1/4 arbatinio šaukštelio druskos ir pipirų;
- 4 riekelės duonos;
- 4 kiaušiniai;
- 1 krepšelis mažų ridikėlių;
- Laiškinių česnakų ir sezamo sėklų.
Gaminimo eiga:
Sutriname avokadą su citrinos sultimis ir po 1/4 arbatinio šaukštelio druskos ir pipirų.
Duoną paskrudiname.
Kiaušinius kietai išverdame, nulupame ir supjaustome griežinėliais.
Ridikėlius supjaustome griežinėliais.
Sutrintą avokadą užtepame ant skrebučio, ant viršaus uždedame kiaušinių ir ridikėlių, pabarstome susmulkintais laiškiniais česnakais ir sezamo sėklomis.
Virtus kiaušinius galima pakeisti keptais, paskaninti trupinta šonine, svogūnų laiškais ar net apšlakstyti pesto padažu. Ir nors šis receptas labai paprastas, bet pakankamai elegantiškas, kad jį būtų galima įtraukti į bet kokį pusryčių meniu – galbūt tai bus puikus skanėstas mamai Motinos dienos proga arba gardus patiekalas Velykų pusryčiams!
Skanaus!