Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Elegantiški Reginos tinginių balandžiukai

Balandėliai – vienas mėgstamiausių lietuviškų patiekalų, tačiau ar dažnai juos gaminate? Dažniausiai gąsdina ilgas gaminimo procesas. Regina dalinasi savo receptu, kuris šiek tiek sutrumpina gamybos laiką ir suteikia kitokio skonio. Dėkojame Reginai už receptą!
Reginos tinginių balandžiukai
Reginos tinginių balandžiukai / Asmeninio arch. nuotr.

Balandėliams reikės:

  • Kopūsto,
  • morkų,
  • pomidorų padažo,
  • druskos,
  • pipirų,
  • sultinio.

Įdarui:

  • 500 g faršo,
  • 150 g ryžių,
  • druskos ir prieskonių.

Gaminimas:

Kopūsto lapus išverdam, nupjaunam storąją dalį ir per visą lapą ištepam paruoštą balandėliams faršą. Susukam kaip vamzdelį ir dedam į kepimo indą, kur įpilta truputėlis sultinio.

Ant viršaus užpilam pakeptas tarkuotas morkas, smulkintą svogūną sumaišytą su trupučiu pomidorų padažu ir šiek tiek sultinio, kad apsemtų.

Troškinu apie 40-50 min, kol nugaruoja vanduo ir pradeda viršus kepti. Tada sumaišau šaukštą miltų su sultiniu, pomidoru padažu, grietine ir užpilu ant viršaus, dar 5-10 min troškinu.

Labai skanu! Skanaus ir jums!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas