Elegantiški Reginos tinginių balandžiukai

Balandėliai – vienas mėgstamiausių lietuviškų patiekalų, tačiau ar dažnai juos gaminate? Dažniausiai gąsdina ilgas gaminimo procesas. Regina dalinasi savo receptu, kuris šiek tiek sutrumpina gamybos laiką ir suteikia kitokio skonio. Dėkojame Reginai už receptą!
Reginos tinginių balandžiukai
Reginos tinginių balandžiukai / Asmeninio arch. nuotr.

Balandėliams reikės:

  • Kopūsto,
  • morkų,
  • pomidorų padažo,
  • druskos,
  • pipirų,
  • sultinio.

Įdarui:

  • 500 g faršo,
  • 150 g ryžių,
  • druskos ir prieskonių.

Gaminimas:

Kopūsto lapus išverdam, nupjaunam storąją dalį ir per visą lapą ištepam paruoštą balandėliams faršą. Susukam kaip vamzdelį ir dedam į kepimo indą, kur įpilta truputėlis sultinio.

Ant viršaus užpilam pakeptas tarkuotas morkas, smulkintą svogūną sumaišytą su trupučiu pomidorų padažu ir šiek tiek sultinio, kad apsemtų.

Troškinu apie 40-50 min, kol nugaruoja vanduo ir pradeda viršus kepti. Tada sumaišau šaukštą miltų su sultiniu, pomidoru padažu, grietine ir užpilu ant viršaus, dar 5-10 min troškinu.

Labai skanu! Skanaus ir jums!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų