„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Šildantis Elenos maltos jautienos troškinys

Vilnietė Elena pasidalino jos šeimos pamėgtu maltos jautienos troškinio receptu. Sako, vos pasklinda jo aromatas, šeima ima nekantrauti. Kviečiame išmėginti!
Maltos jautienos troškinys
Maltos jautienos troškinys / Asmeninio albumo nuotr.

„Troškinys, kurio receptu dalinuosi, mano vyro ir vaikų labai pamėgtas. Šis patiekalas nelietuviškas dėl prieskonių gausos, o būtent jie ir suteikia ypatingą skonį ir aromatą. Vos tik namuose pasklinda gardūs kvapai, vaikai ima nekantrauti: “mama, o kada valgysim?„. Ar gali būt geresnis komplimentas gaminti mėgstančiai mamai?“, – retoriškai klausia vilnietė. O jums belieka išbandyti Elenos receptą.

Maltos jautienos troškinys su visa sauja prieskonių ir slaptu ingredientu

Ingredientai (5-6 asm.):

  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • 1 didelis svogūnas, susmulkintas;
  • 5 skiltelės česnako, sutrintos;
  • 800-900 g maltos liesos jautienos;
  • 1 šaukšt. aitriosios paprikos miltelių arba 1 raudona aitrioji paprika, susmulkinta;
  • 2 šaukšteliai malto kumino;
  • 1 šaukštelis malto cinamono;
  • didelis žiupsnis maltų gvazdikėlių;
  • didelis žiupsnis maltų kvepiančiųjų pipirų;
  • 2 šaukštai pomidorų pastos;
  • 1 šaukštas Vursterio padažo;
  • 1 šaukštas nesaldintų kakavos miltelių;
  • 2 valg. šaukšt. obuolių sidro arba baltojo vyno acto;
  • 1 skardinė konservuotų pomidorų;
  • 1 stiklinė sultino arba vandens;
  • 2 lauro lapai;
  • 1 skardinė konservotų raudonųjų pupelių.

patiekti:

  • konservuotų kukurūzų;
  • raudonojo svogūno;
  • tarkuoto čederio sūrio;
  • kapotos šviežios kalendros;
  • virtų ryžių arba spagečių.
Asmeninio albumo nuotr. /Maltos jautienos troškinys
Asmeninio albumo nuotr. /Maltos jautienos troškinys

Gaminame:

1. Puode storu dugnu įkaitinu aliejų, suberiu česnakus ir svogūną, maišydama pakepinu, kol pakvimpa ir suminkštėja. Tada suberiu maltą mėsą ir kepinu kelias minutes nuolat kapodama mentele, kad nesukeptų į didelius gabalus.

2. Į puodą suberiu visus prieskonius, nubrauktą šaukštelį druskos, dedu pomidorų pastą ir išmaišau. Būtent dabar troškinys pradeda kvepėti! Suberiu kakavą, supilu konservuotus pomidorus, Vursterio padažą, actą ir sultinį (arba vandenį, jei sultinio neturiu), sudedu lauro lapus. Visą šį mišinį gerai išmaišau, sumažinu kaitrą iki mažiausios, uždengiu puodą ir troškinu apie valandą. Kartais vis pradengiu ir pamaišau, patikrinu, ar nesvyla.

3. Į troškinimo pabaigą suberiu į puodą pupeles – svarbu tik kad jos sušiltų ir susimaišytų su kitais ingredietais.

4. Nukaičiu ir paprastai tiekiu taip: ryžiai arba makaronai, ant jų keli šaukštai troškinio, tuomet tarkuotas sūris (kuris kiek pasilydo), kukurūzai ir kalendra.

Šis troškinys šaldytuve drąsiai gali išstovėti kelias dienas, bet mūsų namuose geriausiu atveju lieka kitai dienai.

Dėkojame Elenai už receptą! Kviečiame ir Jus dalyvauti konkurse!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“