„Manau, kiekviena šeimininkė turi savo slaptąjį arba nelabai ir slaptą įdaro variantą. Būtent su įdaru galima interpretuoti į valias. O svarbiausia – šie kotletai tikrai patenka į greitai ir paprastai pagaminamų kategoriją“, – sako Elena.
Jums reikės:
1 kg vištienos faršo,
2 kiaušinių,
1 svogūno,
3 skiltelių česnako,
druskos, pipirų ir prieskonių faršui,
8 riekių batono, paskrudintų orkaitėje 10-15 min.
Mano įdaras:
Fermentinis sūris su žalumynais. Bet čia galite įjungti savo fantaziją. Tinka razinos su sūriu; feta su džiovintais pomidorais; grybų ar virto kiaušinio įdaras ir pan.
Kaip gaminti:
1. Į dubenį dėkite vištienos faršą, muškite kiaušinius, berkite norimus prieskonius, susmulkintą svogūną ir česnaką.
2. Drėgnomis rankomis formuokite kotletus, į vidų dėkite įdaro, apvoliokite batono kubeliuose ir dėkite į kepimo skardą.
3. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių (prieš kepant galima apipurkšti aliejumi). Iš pradžių pridenkite folija, vėliau nuimkite, kad gražiai apskrustų.
Skanaus!