Elizos bulviniai blynai – užtruksite vos 20 minučių!

„Kai man norisi kažko „naminio“, įprastai griebiuosi bulvių – ko gero, tokia jau mūsų lietuviška prigimtis. Nors kepant įprastus bulvinius blynus visad atrodo, jog tam reikia didelio pasiruošimo, šiems blynams pagaminti pakanka vos 20 minučių, o blynai iškepa itin traškūs“, – rašo Eliza Bielinė, Vienkiemio virtuvės instagrame kūrėja.
Bulviniai blynai
Bulviniai blynai / Elizos Bielinės nuotr.

Jums reikės:

4 vidutinio dydžio bulvių,

1 nedidelio svogūno,

1 kiaušinio,

2 valg. š. miltų,

druskos ir pipirų pagal skonį.

Kaip gaminti:

1. Bulves nuskuskite ir sutarkuokite burokine tarka. Ta pačia tarka sutarkuokite ir svogūną bei jį šiek tiek nuspauskite, jog nubėgtų dalis sulčių.

2. Sumaišykite svogūną bulves, kiaušinį, miltus, bei druską su pipirais, ir gerai išmaišykite.

3. Šaukštu formuokite blynus įkaitintoje keptuvėje - aliejaus joje turėtų būti pakankamai, kad dugnas būtų padengtas. Blynus kepkite apie 10 min., kol bulvės iškeps, bei gražiai apskrus. Blynai puikiai tinka su lašiša ar silke!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų