Evelinos šventiniai receptai: vištienos „armonikėlės“, gaivus tortas ir tinginių rutuliukai

Šventės jau ne už kalnų, tad 15min skaitytoja Evelina dalinasi su mumis savo kalėdinio stalo receptais. Vištienos „armonikėlės“, gaivus tortas ir tinginių rutuliukai – viskas, ko reikia, kad jaustumėtės sotūs ir laimingi.
Evelinos šventiniai receptai
Evelinos šventiniai receptai / Asmeninio arch. nuotr.

Vištienos krūtinėlių armonikos

Asmeninio arch. nuotr./Evelinos šventinis receptas: vištienos „armonikėlės“
Asmeninio arch. nuotr./Evelinos šventinis receptas: vištienos „armonikėlės“

Reikės:

  • 2 vištienos krūtinėlių (didesnių),
  • fermentinio sūrio,
  • 2 pomidorų,
  • pipirų,
  • vištienos prieskonių,
  • druskos,
  • 2 česnako skiltelių,
  • garstyčių,
  • šviežių prieskoninių žolelių.

Gaminimas:

Vištienos krūtinėlėje padaryti įpjovimus, dėti garstyčių, vištienos prieskonių, česnako, druskos, pipirų, viską marinuoti kelias valandas. Į kiekvieną vištienos įpjovimą dėti juostelę sūrio ir gabaliuką pomidoro, ant viršaus pabarstyti šviežių prieskoninių žolelių. Paruoštą vištieną dėti į aliejumi pateptus folijos gabaliukus, viską užlankstyti ir dėti į kepimo indą. Kepti 20-30 min. Skanaus !!!

Nekeptas gaivus tortas

Asmeninio arch. nuotr./Evelinos šventinis receptas: gaivus tortas
Asmeninio arch. nuotr./Evelinos šventinis receptas: gaivus tortas

Pagrindui:

  • 3 pakeliai SELGA sausainių,
  • 100 g tirpinto sviesto.

Įdarui:

  • 2 skardinių kokosų pieno
  • pusės skardinės sutirštinto pieno (galima dėti ir visą),
  • 300 g šaldytų trintų braškių su cukrumi (galima dėti ir kitokių uogų),
  • pakelio želatinos.

Gaminimas:

Pagrindas: Sausainius susmulkiname, sviestą ištirpiname, sumaišome su sausainių trupiniais ir sudedame į formą.

1 sluoksnis:

Dubenėlyje išbrinkinti pusę pakelio želatinos. Į indą supilti kokosų pieną, viską plakti mikseriu. Dubenėlį su želatina dėti į karštą vandenį, kai viskas ištirpsta, supilti į kokosų pieną, dar plakti. Pilti ant sausainių ir dėti į šaldytuvą.

2 sluoksnis:

Dubenėlyje išbrinkinti pusę pakelio želatinos. Į indą supilti trintas braškes, viską išmaišyti. Dubenėlį su želatina dėti į karštą vandenį, kai viskas ištirpsta, supilti į trintas braškes, dar maišyti. Pilti ant kokosų sluoksnio, dėti į šaldytuvą laikyti per naktį.

„Tinginio“ rutuliukai

Asmeninio arch. nuotr./Evelinos šventinis receptas: „tinginio“ rutuliukai
Asmeninio arch. nuotr./Evelinos šventinis receptas: „tinginio“ rutuliukai

Reikės:

  • 3-4 pakelių sausainių (SELGA, GAIDELIS),
  • pusės pakelio sviesto,
  • 1 stiklinės pieno,
  • 1 stiklinės cukraus,
  • 4-5 valg. šaukštų kakavos.

Papuošimui reikės:

  • 1 plytelės juodo šokolado,
  • 1 plytelės pieniško šokolado,
  • pusė plytelės balto šokolado,
  • džiovintų vaisių, sausainių gabaliukų (oreo), pistacijų.

Gaminimas:

Sutrupinti sausainius. Į puodą supilti pieną, cukrų ir kakavą. Virti pamaišant 10-15 min, kol viskas pradės tirštėti, puodo kraštai ims burbuliuoti. Sudėti sviestą, maišyti, kol sviestas ištirps, pavirti dar 2-3 min. Masę supilti ant sausainių, išmaityti. Kol masė nesustingo, formuoti rutuliukus, vėliau dėti 1 valandai į šaldytuvą.

Virš garų vonelės, atskiruose indeliuose, ištirpinti šokoladą, baltą šokoladą sudėti į konditerinį maišelį ir panardinti į karštą vandenį. Tinginio rutuliukus panardinti į šokoladą, padėti ant kepimo popieriaus kol sustings. Prakirpti konditerinį maišelį ir pašlakstyti šokoladą ant rutuliukų, puošti džiovintais vaisiais ar kuo tik norima.

Dėkojame Evelinai už receptą!

Kviečiame ir Jus dalyvauti konkurse!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis