Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Fantastiškai gaivus persimonų pyragas su speltų miltais

Persimonai prašosi į mūsų lėkštes, tačiau nepamirškime, kad galime juos valgyti ne tik žalius, bet ir mėgautis gardžiais pyragais. Siūlome vieną ypatingai puikų receptuką!
Persimonų pyragas
Persimonų pyragas / Shutterstock nuotr.

Reikės:

  • 2 persimonų,
  • 3 kiaušinių,
  • 180 g rudojo cukraus,
  • 150 g graikiško jogurto,
  • 1,5 arb. š. kepimo miltelių,
  • žiupsnelio cukraus,
  • 10 g vanilinio cukraus,
  • 200 g. viso grūdo speltos miltų,
  • 1 valg. š. cukraus pudros pyragui apibarstyti,
  • 1 arb. š. sviesto kepimo formai ištepti.

Gaminimas:

1. Persimonus nulupkite, vieną supjaustykite griežinėliais, kitą nedideliame dubenėlyje sutrinkite šakute iki tyrelės. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C laipsnių temperatūros. Apvalią kepimo formą kruopščiai ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais.

2. Dideliame dubenyje išsukite kiaušinių trynius ir cukrų iki baltumo. Įmaišykite ir jogurtą, persimono tyrelę bei vanilės esenciją. Suberkite persijotus miltus, kepimo miltelius ir lengvai išmaišykite, kad neliktų sausų produktų.

3. Atskirame dubenyje iki standumo išplakite baltymus su druska. Šį plakinį dėkite į tešlą ir atsargiai, lengvais judesiais išmaišykite.

4. Dėkite gautą tešlą į paruoštą kepimo formą, išlyginkite paviršių ir apdėliokite persimono griežinėliais.

5. Kepkite apie 30 min., kol parus, o į pyragą įkištas medinis pagaliukas ištraukus bus sausas.

6. Atsargiai išimkite iš kepimo formos, atvėsinkite ir pabarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas