Picos pagrindui reikės:
- 300 g miltų,
- 125 g varškės,
- 50 g sviesto,
- 1 valg. š. grietinės,
- 1 kiaušinio,
- žiupsnelio druskos.
Įdarui reikės:
- 500 g maltos kalakutienos,
- morkos,
- svogūno,
- česnako,
- pomidorų padažo,
- druskos ir mėgstamų prieskonių,
- vyšninių pomidoriukų,
- sūrio.
Gaminimas:
Pirmiausia užsiminkome tešlą. Į dubenį beriame miltus, druską, sutarkuojame šaltą sviestą, rankomis sutriname iki trupinių. Tada mušame kiaušinį, dedame grietinę ir užminkome tešlą. Ją dedame į šaldymo kamerą, kol pasiruošime įdarą.
Įdarui keptuvėje pakepiname susmulkintą svogūną ir morką, beriame kalakutienos faršą ir kepiname nuolat maišydami 20 min. Pagardiname prieskoniais, suberiame susmulkintą česnaką.
Tešlą iškočiojame, aptepame ją pomidorų padažu ir beriame kalakutieną. Apibarstome per pusę supjaustytais vyšniniais pomidoriukais, tarkuotu sūriu ir šauname į orkaitę.
Kepame maždaug 15 minučių, kol iškepa tešla.
Skanaus!
Dėkojame Rūtai už receptą!