Ingredientai:
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 svogūnas, susmulkintas;
- 2 skiltelės česnako, sutrintos;
- 1 raudona saldžioji paprika, supjaustyta juostelėmis;
- 1,5 arbat. šaukšt. druskos;
- 500 g maltos jautienos;
- po didelį žiupsnį šių prieskonių: cinamono, maltos saldžiosios paprikos, maltų gvazdikėlių, maltų juodųjų pipirų, malto kumino, malto muskato, malto kardamono). Jei kurio prieskonio neturite, nieko tokio.
- 0,5 arbat. šaukšt. aitriosios paprikos miltelių;
- 1 lauro lapas;
- 2–3 stikllinės sultinio arba vandens;
- 1 skardinė konservuotų pomidorų savo sultyse, trintų;
- 1 arbat. šaukšt. cukraus;
- 1 skardinė konservuotų avinžirnių;
- 1 skardinė konservuotų raudonųjų pupelių.
patiekimui:
- natūralaus jogurto ir kapotų mėtų arba tarkuoto čederio sūrio.
Gaminimas:
1. Dideliame storadugniame puode ant vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų. Suberkite svogūnus ir paprikas, kelias minutes pakepinkite, kol kiek suminkštės, suglebs, tada berkite česnakus ir pakepinkite, kol pakvips. Įberkite druskos.
2. Suberkite maltą mėsą ir visus prieskonius, kepinkite kapodami mėsą, kad ji subyrėtų, o ne sukeptų į vieną gabalą. Visa mėsa turi gražiais apkepti ir subyrėti.
3. Supilkite į puodą sultinį (arba vandenį), konservuotus pomidorus, suberkite cukrų. Taip pat suberkite ir nusuntus avinžirnius bei pupeles, gerai išmaišykite, įdėkite lauro lapą. Kai puodo turinys užvirs, uždenkite jį, sumažinkite kaitrą iki mažiausios ir troškinkite 1,5 val.
4. Paruoštą troškinį galima valgyti iškart, pagardinus jogurtu ir mėtomis ar tarkuotu sūriu (galima ir kapotais raudonaisiais svogūnais, kalendra…). Likučius laikykite šaldytuve, o jei šildant troškinys bus kiek per tirštas, tiesiog įpilkite truputį vandens.