Pica su šparagų įdaru
Ingredientai (paruoštos tešlos užteks picai ir su doradomis derinamiems paplotėlaims):
- 300 g visagrūdžių kvietinių miltų;
- 300 g kvietinių miltų;
- 15 g šviežių mielių;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- 1 arbat. šaukšt. cukraus;
- 450 ml kambario temperatūros vandens
- 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus.
Gaminimas:
1. Mieles ištirpinkite vandenyje su cukrumi, suberkite miltus, druską ir gerai išminkykite tešlą rankomis arba elektriniu maišytuvu iki vientisos blizgios masės.
2. Tešlą padalinkite per pusę.
3. Pirmąją dalį tešlos, skirtą picai, įdėkite į alyvuogių aliejumi išteptą indą ir indo viršų uždenkite maistine plėvele.
4. Antrąją dalį tešlos padalinkite į 8 dalis ir suformuokite ant lentelės rutuliukus. Juos taip pat uždenkite maistine plėvele.
5. Abi tešlos dalis palikite šaldytuve porai valandų (galima ir nakčiai), kad lėtai iškiltų.
picos įdarui:
- 250 g šviežių smidrų;
- 2 valg. šaukšt. pesto padažo;
- 1 mocarelos sūrio rutuliukas;
- rūkyto alyvuogių aliejaus.
Gaminimas:
1. Smidrų kotelių galiukus nulaužkite ir likusias dalis suberkite į verdantį vandenį porai minučių. Apvirusius išgriebkite ir panardinkite į labai šaltą vandenį, kad neprastų spalvos ir vitaminų.
2. Pirmąją dalį pagamintos ir pakilusios tešlos rankomis paskirstykite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
3. Tešlos paviršių patepkite pesto padažu, išdėliokite smidrus ir plėšytos mocarelos gabaliukus.
4. Kepti iki 230°C įkaitintoje orkaitėje 5–6 minutes.
5. Iškepusią picą pašlakstykite rūkytu alyvuogių aliejumi.
Dorados su smidrais ir paplotėliais
Ingredientai:
- 2 dorados;
- druskos;
- pipirų;
- ryšulėlis šviežių žalumynų (kalendros arba petražolių, peletrūno, raudonėlio);
- 1 žalioji citrina;
- alyvuogių aliejaus;
- 250 g smidrų;
- 100 g sviesto;
- 1–2 skiltelės česnako.
Gaminimas:
1. Visas žoleles susmulkinkite ir padalinkite pusiau į atskirus indelius. Į vieną dalį smulkintų žolelių įtarkuokite česnako, įberkite druskos, pipirų ir įdėkite sviestą. Viską gerai išmaišykite.
2. Išvalykite žuvį ir nukirpkite pelekus.
3. Į likusią dalį žolelių įberkite druskos, pipirų, išmaišykite ir suberkite į žuvies vidų. Žoleles pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir į kiekvieną žuvį įdėkite po 2–3 riekelės žaliosios citrinos. Palikite 10–15 minučių pasimarinuoti.
4. Kepti iki 160°C įkaitintame grilyje (arba iki 180°C įkaitintoje orkaitėje) apie 15 minučių.
5. Iš antros dalies tešlos jau pakilusių rutuliukų padarykite paplotėlius.
6. Smidrus apibarstykite druska, pipirais ir pašlakstykite alyvuogių aliejumi. Išmaišyti ir kepkite kartu su visagrūdžiais paplotėliais iki 160°C įkaitintame grilyje (arba iki 180°C įkaitintoje orkaitėje) apie 5 minutes.
7. Iškepusią duonelę patepti žolelių sviestu bei patiekite kartu su grilyje kepta dorada ir smidrais.
Skanaus!