Tešlai reikės:
- 180 g sviesto,
- 300 g miltų,
- 1 kiaušinio,
- 1 valg. š. grietinės,
- žiupsnelio druskos,
- 2 valg. š. cukraus,
- 1 pak. vanilinio cukraus.
Įdarui:
- 3 obuolių,
- 6 rabarbarų stiebų,
- 4 valg. š. rudojo cukraus,
- 1 arb. š cinamono.
Gaminimas
Į dubenį beriame miltus, druską, cukrų, vanilinį cukrų ir sumaišome.
Ant šio mišinio burokine tarka sutarkuojame labai šaltą sviestą. Lengvai išmaišome.
Į mišinį mušame kiaušinį ir dedame grietinę. Suminkome tešlą.
Tešlą dedame į šaldymo kamerą pusvalandžiukui. Kol ji šąla, pasiruošiame įdarą. Beje, jam galite naudoti ir vieną kitą braškę – jos suteiktų nuostabų aromatą.
Įdarui supjaustome plonomis skiltelėmis obuolius. Rabarbarus nulupame ir supjaustome gabaliukais. Užberiame ruduoju cukrumi, cinamonu ir gerai sumaišome.
Atšalusią tešlą iškočiojame į blyną pagal didelę kepimo formą su banguotais krašteliais. Sudedame, patepę formą sviestu ir pabarstę miltais. Paliekame bortelius, o palei kraštelius gražiai nupjauname. Iš tešlos likučių darysime dekorą.
Tešlos likučius suminkome į vieną gumulą ir vėl plonai iškočiojame. Supjaustome juostelėmis.
Ant tešlos pagrindo kepimo formoje sukrečiame obuolių ir rabarbarų įdarą.
Ant viršaus norima tvarka rikiuojame juosteles. Ir šauname į įkaitintą orkaitę. Pyragas turėtų iškepti per 40-50 minučių 200 laipsnių temperatūroje.
Fantastiškai skanus! Ragaukite! Labai skanu su ledais!