„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Fantastiškas Jūratės obuolių ir rabarbarų pyragas

„Kadangi mėgstu sukiotis virtuvėje, neišvengiu eksperimentų. Tad ir šis pyragas gimė improvizacijos būdu. Rezultatas labai nudžiugino, tad dalinuosi su kitais“, – sako 15min skaitytoja Jūratė.
Jūratės rabarbarų pyragas
Jūratės rabarbarų pyragas / Asmeninio arch. nuotr.

Tešlai reikės:

  • 180 g sviesto,
  • 300 g miltų,
  • 1 kiaušinio,
  • 1 valg. š. grietinės,
  • žiupsnelio druskos,
  • 2 valg. š. cukraus,
  • 1 pak. vanilinio cukraus.

Įdarui:

  • 3 obuolių,
  • 6 rabarbarų stiebų,
  • 4 valg. š. rudojo cukraus,
  • 1 arb. š cinamono.

Gaminimas

Į dubenį beriame miltus, druską, cukrų, vanilinį cukrų ir sumaišome.

Ant šio mišinio burokine tarka sutarkuojame labai šaltą sviestą. Lengvai išmaišome.

Į mišinį mušame kiaušinį ir dedame grietinę. Suminkome tešlą.

Tešlą dedame į šaldymo kamerą pusvalandžiukui. Kol ji šąla, pasiruošiame įdarą. Beje, jam galite naudoti ir vieną kitą braškę – jos suteiktų nuostabų aromatą.

Įdarui supjaustome plonomis skiltelėmis obuolius. Rabarbarus nulupame ir supjaustome gabaliukais. Užberiame ruduoju cukrumi, cinamonu ir gerai sumaišome.

Asmeninio arch. nuotr./Jūratės rabarbarų pyragas
Asmeninio arch. nuotr./Jūratės rabarbarų pyragas

Atšalusią tešlą iškočiojame į blyną pagal didelę kepimo formą su banguotais krašteliais. Sudedame, patepę formą sviestu ir pabarstę miltais. Paliekame bortelius, o palei kraštelius gražiai nupjauname. Iš tešlos likučių darysime dekorą.

Tešlos likučius suminkome į vieną gumulą ir vėl plonai iškočiojame. Supjaustome juostelėmis.

Ant tešlos pagrindo kepimo formoje sukrečiame obuolių ir rabarbarų įdarą.

Asmeninio arch. nuotr./Jūratės rabarbarų pyragas
Asmeninio arch. nuotr./Jūratės rabarbarų pyragas

Ant viršaus norima tvarka rikiuojame juosteles. Ir šauname į įkaitintą orkaitę. Pyragas turėtų iškepti per 40-50 minučių 200 laipsnių temperatūroje.

Asmeninio arch. nuotr./Jūratės rabarbarų pyragas
Asmeninio arch. nuotr./Jūratės rabarbarų pyragas

Fantastiškai skanus! Ragaukite! Labai skanu su ledais!

Asmeninio arch. nuotr./Jūratės rabarbarų pyragas
Asmeninio arch. nuotr./Jūratės rabarbarų pyragas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“