Reikės:
- 1 ¾ puodelių rupių kvietinių miltų,
- 110 g sviesto,
- ¾ puodelio cukraus,
- 1 a.š. kepimo miltelių,
- 1 a.š. vanilinio cukraus,
- 2 didelių kiaušinių,
- 1 didelio obuolio.
Traškiai plutelei:
- ½ puodelio rudojo cukraus,
- 1 š. miltų,
- 1 a.š. cinamono,
- 1 š. sviesto.
Gaminimas:
Obuolį nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi. Minkštą sviestą išsukite su cukrumi. Vieną po kito įmuškite kiaušinius. Supilkite miltų mišinį ir gerai išmaišykite, sudėkite obuolius.
Paviršiaus sluoksniui skirtus sausus produktus (cukrų, cinamoną ir miltus) išmaišykite. Įdėkite sviestą ir trinkite tarp pirštų, kol neliks sausos masės ir turėsite trupinius.
Dėkite tešlą į keksiukų formeles, paviršių išlyginkite ir padenkite cukraus trupinukais. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 min.
Skanaus!