Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Feed My Sister“ kviečia į momentinę ledų parduotuvę ir dalinasi braškinių ledinukų su vanile receptu

Ledai – viena iš gardžiausių vasaros aktualijų, tad daugelis ieško naujų skonių ir receptų. Ta proga visi, besidomintys šaltais desertais, kviečiami į maisto tinklaraštininkių „Feed My Sister“ ledinukų POP UP, kuris vyks rytoj, birželio 21-ąją, kavinėje „Raštinė“, Vilniuje. Renginio metu bus galima rinktis iš 3 natūraliai saldžių skonio variacijų – veganiškų avokadų ir kivių, braškių ir vanilės bei greipfrutinių maskarponės ledinukų. Vienu receptu seserys Rūta ir Asta dalinasi ir su 15min skaitytojais.
Tinklaraštininkės Rūta ir Asta kviečia į vienos dienos ledų parduotuvę
Tinklaraštininkės Rūta ir Asta kviečia į vienos dienos ledų parduotuvę / Šarūnė Zurba nuotr.

Braškiniai ledinukai su vanile

Gaminant šį šaltą skanėstą iki orinės konsistencijos išplakti kiaušinių tryniai termiškai apdorojami kaitinant. Pasaldinti klevų sirupu ir sumaišyti su vanile, plakta grietinėle bei kalnu šviežių braškių jie tampa nuostabiu desertu, kuriam neįmanoma atsispirti.

Ingredientai (10 porcijų):

  • 3 kiaušinių tryniai;
  • 65 ml klevų sirupo;
  • 125 ml grietinėlės (36 proc. riebumo);
  • 200 g šviežių braškių;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilės pastos.

Gaminimas:

1. Pirmiausiai paruošiame braškių tyrę: trintuvu sutriname uogas iki vientisos masės.

2. Užverdame vandenį garų vonelei (tam reikės puodo ir dubenėlio, kuris tvirtai laikytųsi ant jo uždėjus, tačiau dugnas nesiektų į puodą pripilto verdančio vandens).

3. Kitame puode užverdame klevų sirupą, kol suputos.

4. Į dubenėlį, kurį dėsime virš garų vonelės, įmušame kiaušinių trynius ir plakame elektriniu maišytuvu kelias sekundes. Dubenį perkeliame virš garų vonelės ir plakame toliau, po truputėlį pildami karštą klevų sirupą. Svarbu nesustoti plakti! Plakame 5–8 minutes, kol kremas bus tirštas, o išėmę maišytuvą matysite kremo juostas krentančias nuo šluotelių. Nukeliame indą nuo garų vonelės ir plakame toliau, kol atvės.

5. Kitame dubenėlyje išplakame grietinėlę. Svarbu nepersistengti ir neperplakti, nes mums reikia švelnių putų, o ne kieto sviesto. Plaktą grietinėlę sumaišome su vanile, braškių tyre ir atšalusiu kremu.

6. Viską pilame į ledų formeles ir dedame kelioms valandoms į šaldymo kamerą.

Šarūnė Zurba nuotr./Braškiniai ledinukai su vanile
Šarūnė Zurba nuotr./Braškiniai ledinukai su vanile

Feed My Sister maisto tinklaraštį kuria dvi sesės Rūta ir Asta, neseniai išleidusios pirmąją knygą „Natūraliai saldu“ apie tai, kaip nesugaištant daug laiko pasilepinti saldumynais iš natūralių ingredientų. Savo tinklaraštyje sesės dalijasi šiuolaikišku požiūriu į maistą, kuris turi būti ne tik skanus, bet įvairus ir naudingas. Nuo šiol FeedMySister.comkartais pasidalys receptais ir su 15min skaitytojais.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų