Braškiniai ledinukai su vanile
Gaminant šį šaltą skanėstą iki orinės konsistencijos išplakti kiaušinių tryniai termiškai apdorojami kaitinant. Pasaldinti klevų sirupu ir sumaišyti su vanile, plakta grietinėle bei kalnu šviežių braškių jie tampa nuostabiu desertu, kuriam neįmanoma atsispirti.
Ingredientai (10 porcijų):
- 3 kiaušinių tryniai;
- 65 ml klevų sirupo;
- 125 ml grietinėlės (36 proc. riebumo);
- 200 g šviežių braškių;
- 1 arbat. šaukšt. vanilės pastos.
Gaminimas:
1. Pirmiausiai paruošiame braškių tyrę: trintuvu sutriname uogas iki vientisos masės.
2. Užverdame vandenį garų vonelei (tam reikės puodo ir dubenėlio, kuris tvirtai laikytųsi ant jo uždėjus, tačiau dugnas nesiektų į puodą pripilto verdančio vandens).
3. Kitame puode užverdame klevų sirupą, kol suputos.
4. Į dubenėlį, kurį dėsime virš garų vonelės, įmušame kiaušinių trynius ir plakame elektriniu maišytuvu kelias sekundes. Dubenį perkeliame virš garų vonelės ir plakame toliau, po truputėlį pildami karštą klevų sirupą. Svarbu nesustoti plakti! Plakame 5–8 minutes, kol kremas bus tirštas, o išėmę maišytuvą matysite kremo juostas krentančias nuo šluotelių. Nukeliame indą nuo garų vonelės ir plakame toliau, kol atvės.
5. Kitame dubenėlyje išplakame grietinėlę. Svarbu nepersistengti ir neperplakti, nes mums reikia švelnių putų, o ne kieto sviesto. Plaktą grietinėlę sumaišome su vanile, braškių tyre ir atšalusiu kremu.
6. Viską pilame į ledų formeles ir dedame kelioms valandoms į šaldymo kamerą.
Feed My Sister maisto tinklaraštį kuria dvi sesės Rūta ir Asta, neseniai išleidusios pirmąją knygą „Natūraliai saldu“ apie tai, kaip nesugaištant daug laiko pasilepinti saldumynais iš natūralių ingredientų. Savo tinklaraštyje sesės dalijasi šiuolaikišku požiūriu į maistą, kuris turi būti ne tik skanus, bet įvairus ir naudingas. Nuo šiol FeedMySister.comkartais pasidalys receptais ir su 15min skaitytojais.
Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram