„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

FeedMySister receptai švenčių sezonui: 2 užkandžiai su lašiša ir krevetėmis

Prasidėjus prieššventiniam ir švenčių sezonui bus daugiau susitikimų, vakarėlių ir vakarienių. Idealu, jei tokioms progoms turėsite iš anksto pasiruoštų lengvų užkandžių, jų receptais artimiausiu metu ir dalinsimės. Pirmoji pora susijusi su jūra – tai krevetės su mango padažu ir lašišos „gravlax“ su burokėliais ir pankoliu.
Tinklaraštininkės ir jų gaminti užkandžiai
Tinklaraštininkės ir jų gaminti užkandžiai / FeedMySister nuotr.

Krevetės su mango padažu

Ingredientai:

  • 15 šviežių krevečių;
  • 1 mangas;
  • 2 žaliosios citrinos;
  • 1 skiltelė česnako;
  • 0,5 čili pipiro;
  • 0,5 arbat. šaukšt. kumino;
  • 0,5 arbat. šaukšt. ciberžolės;
  • druskos;
  • pipirų;
  • tyro alyvuogių aliejaus.

Gaminimas:

1. Išdarinėkite krevetes – labai svarbu išpjauti juodus siūlus iš krevetės nugaros ir priekio. Nuplaukite ir gerai nusausinkite. Užtarkuokite 1 žaliosios citrinos žievelę, užberkite druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.

2. Į elektrinį trintuvą (blenderį) sudėkite nuluptą mangą, česnaką, čili, kuminą ir ciberžolę, išspauskite žaliosios citrinos sultis (ragaukite ir pradžiai išspauskite vieną) – viską sutrinkite iki vientisos masės.

3. Krevetes apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir užmaukite ant iešmelių. Patikrinkite, ar iešmeliai telpa į keptuvę, jeigu ne – patrumpinkite. Kepkite įkaitintoje keptuvėje 2–3 minutes.

4. Patiekite ant stalo su visais iešmeliais, ant kurių kepė, ir padažo indeliais šalia.

FeedMySister nuotr. /Krevetės su mango padažu
FeedMySister nuotr. /Krevetės su mango padažu

Lašišos „gravlax“ su burokėliais ir pankoliu

Ingredientai:

  • 500 g lašišos;
  • 100 g šviežių burokėlių;
  • 0,5 valg. šaukšt. pankolio sėklų;
  • 150 g rupios druskos;
  • 35 g rudojo cukraus;
  • 40 ml degtinės.

Gaminimas:

1. Visus ingredientus, išskyrus lašišą, susmulkinkite iki vientisos masės.

2. Lašišos filė oda į apačią įdėkite į stiklinį arba keraminį indą. Gauta burokėlių mase padenkite lašišos filė viršų, tuomet uždenkite kepimo popieriumi ir maistine plėvele. Paslėkite ir dėkite į šaldytuvą 24–48 val.

3. Praėjus numatytam laikui nuplaukite burokėlių masę nuo lašišos ir gerai nusausinkite. Į stalą tiekite supjaustytą plonytėmis riekelėmis, jei norisi, su jums patinkančia duona.

FeedMySister nuotr. /Lašišos „gravlax“ su burokėliais ir pankoliu
FeedMySister nuotr. /Lašišos „gravlax“ su burokėliais ir pankoliu

Maisto tinklaraštis FeedMySister.com yra apie meilę maistui ir sau – ieškant ir atrandant pusiausvyrą savo lėkštėje. Kūryba užsiima dvi sesės – Rūta ir Asta, kurioms svarbu, ką jos valgo, nes geras maistas itin svarbus gerai savijautai. Kiekvieną savaitę FeedMySister.com dalijasi receptais ir su 15min skaitytojais.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs