Baklažanai su granatais, petražolėmis ir mėtomis
Ingredientai:
- 2 baklažanai;
- 1/4 granato;
- 15 g petražolių;
- 10 g mėtų;
- 1 česnako skiltelė;
- 1 arbat. šaukšt. granatų melasos (galima nesunkiai įsigyti ir Lietuvoje);
- druskos;
- pipirų;
- tyro alyvuogių aliejaus.
Gaminimas:
1. Vieną baklažaną supjaustykite plonomis pailgomis juostelėmis – į jas suksime įdarą.
2. Kitą baklažaną supjaustykite nedideliais (5 mm) kubeliais. Kubelius gerai apkepinkite alyvuogių aliejuje.
3. Į indą sudėkite smulkintas petražoles ir mėtas, granato sėklas, šiek tiek druskos ir pipirų bei granatų melasą – viską gerai išmaišykite. Sudėkite iškepusius baklažano kubelius ir dar kartą gerai išmaišykite.
4. Pailgąsias baklažanų juosteles šiek tiek apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska, pipirais ir kepkite keptuvėje, kol iš abiejų pusių apskrus (tik stebėkite, kad kepant per daug nesukietėtų).
5. Pasiruoštą įdarą susukite į apkeptas baklažano juosteles.
Skrudintas kalafioras su piquillo padažu
Ingredientai:
- 300 g kalafioro;
- 1 kiaušinis;
- miltų;
- džiūvėsėlių;
- aliejaus skrudinimui;
- 100 g piquillo (keptos ir marinuotos paprikos);
- 100 g konservuotų pomidorų be odelių;
- 1 arbat. šaukšt. raudonojo vyno acto;
- 50 ml baltojo vyno;
- 1/2 arbat. šaukšt. cukraus;
- druskos;
- pipirų;
- tyro alyvuogių aliejaus.
Gaminimas:
1. Kalafiorus padalykite į nedidelius žiedynus. Apvoliokite miltuose, tuomet pamirkykite išplaktame kiaušinyje ir apvoliokite džiūvėsėliuose. Taip paruoštus kalafiorus dėkite į šaldytuvą.
2. Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus. Apie 10 min. patroškinkite piquillo su pomidorais, vynu ir vyno actu, įberkite šiek tiek cukraus, druskos ir pipirų. Kai viskas išsitroškins, sutrinkite iki vientisos masės.
3. Įkaitinkite puode skrudinimui skirtą aliejų ir meskite kalafiorų gabalėlius, kepkite, kol švelniai pagels. Išėmę pabarstykite druska, pipirais. Patiekite su pasigamintu padažu.
Maisto tinklaraštis FeedMySister.com yra apie meilę maistui ir sau – ieškant ir atrandant pusiausvyrą savo lėkštėje. Kūryba užsiima dvi sesės – Rūta ir Asta, kurioms svarbu, ką jos valgo, nes geras maistas itin svarbus gerai savijautai. Kiekvieną savaitę FeedMySister.com dalijasi receptais ir su 15min skaitytojais.
Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram.