Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

FeedMySister receptas: anakardžių skonio vištiena su baklažanu ir žaliomis salotomis

Sultinga, traški, riešutų skonio vištiena su baklažanų skiltelėmis ir gaiviomis agurko bei granato salotomis. Man patinka, kad kepant orkaitėje sunaudojama mažiau riebalų ir nereikia stovėti prie keptuvės. Be to, orkaitėje riešutai gražiai apskrunda ir yra sveikesni nei džiūvėsėliai.
Tinklaraštininkės ir jų gamintas patiekalas
Tinklaraštininkės ir jų gamintas patiekalas / FeedMySister nuotr.

Ingredientai:

  • 400 g vištienos šlaunelių mėsos;
  • 1/4 arbat. šaukšt. malto kumino;
  • 1/4 arbat. šaukšt. maltos kalendros;
  • 1/4 arbat. šaukšt. džiovintų mėtų;
  • 3 valg. šaukšt. natūralaus jogurto;
  • 1 nedidelis raudonasis svogūnas;
  • 80 g anakardžių;
  • 1 baklažanas;
  • 1/2 citrinos sultys;
  • 1 arbat. šaukšt. medaus;
  • 1/2 granato;
  • 100 g agurko;
  • 1 nedidelė salotos gūžė;
  • 50 g rukolos/burokėlių lapų/špinatų ir pan.;
  • 15 g mėtų;
  • 15 g šviežios kalendros;
  • 1 citrina;
  • 125 ml natūralaus jogurto;
  • 1 arbat. šaukšt. harisos;
  • 1 arbat. šaukšt. sezamų pastos (tahini);
  • druskos;
  • pipirų;
  • tyro alyvuogių aliejaus.

Gaminimas:

1. Mėsą supjaustome apie 4 cm gabalėliais, jogurtą sumaišome su prieskoniais ir pusžiedžiais pjaustytu raudonuoju svogūnu ir sudedame vištienos gabaliukus – viską gerai išmaišome, pagardiname druska bei pipirais ir dedame į šaldytuvą 12–24 valandoms.

2. Prieš kepant vištieną, reikia ją palaikyti kambario temperatūroje 1 val.

3. Keptuvėje paskrudiname anakardžius ir jiems atvėsus elektriniu trintuvu, pulsuojančiu režimu sukapojame iki gana stambių trupinių.

4. Popieriniu rankšluosčiu nusausiname vištieną, bet taip, kad drėgmės dar liktų tiek, jog apliptų kapotais anakardžiais.

5. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių. Būtų idealu, jeigu turite kepimo skardą su grotelėmis. Į kepimo skardą įtiesiame kepimo popieriaus lakštą ir sudedame vištieną, apvoliotą anakardžiuose. Apšlakstome alyvuogių aliejumi ir dedame į įkaitintą orkaitę.

6. Gerai nuplautą ir nusausintą baklažaną supjaustome į šešias (arba 8, jeigu didesnis) skilteles. Apšlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome druska ir šviežiai grūstais juodaisiais pipirais. Įkaitiname grilio keptuvę ir ant didelės kaitros apkepame iš abiejų pusių. Stenkitės apversti tik vieną kartą.

7. Išspauskite citrinos sultis ir sumaišykite su medumi – maišykite tol, kol medus ištirps.

8. Praėjus 15 minučių nuo vištienos kepimo pradžios ištraukite ją iš orkaitės – uždėkite ant kepimo skardos groteles, ant jų – baklažano skilteles, o tada jas aptepkite citrinos ir medaus mišiniu. Viskas, kas nulašės, tik suteiks vištienai papildomo skonio. Dedame atgal į orkaitę 5–8 minutėms.

9. Jogurtą sumaišome su harisa ir tahini, įberiame druskos ir gerai išmaišome.

10. Išgliaudome granatą. Agurką supjaustome panašaus dydžio kubeliais kaip granato sėklytė, prieš tai pašaliname didžiąją dalį agurko centre esančių vandeningų sėklų. Sumaišome su žalėsiais, supjaustyta salotų gūže ir sukapotomis mėtomis bei kalendromis. Įspaudžiame citrinos sulčių, įpilame aliejaus ir įberiame druskos – išmaišome prieš pat patiekiant.

Skanaus!

FeedMySister nuotr. /anakardžių vištiena su baklažanu ir žaliomis salotomis
FeedMySister nuotr. /anakardžių vištiena su baklažanu ir žaliomis salotomis

Maisto tinklaraštis FeedMySister.com yra apie meilę maistui ir sau – ieškant ir atrandant pusiausvyrą savo lėkštėje. Kūryba užsiima dvi sesės – Rūta ir Asta, kurioms svarbu, ką jos valgo, nes geras maistas itin svarbus gerai savijautai. Kiekvieną savaitę FeedMySister.com dalijasi receptais ir su 15min skaitytojais.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs